Maasilinn ootab head kodanikualgatust (8)

Orissaare vallavolikogu aseesimees Krista Riik tunneb muret Maasilinna viletsa heakorra pärast. Riik tõstatas volikogus küsimuse, kas oleks mõttekas luua Maasilinna mittetulundusühing (MTÜ), kes tegeleks sealse heakorraga. Samas võiks Maasilinna sissepääs olla Riigi sõnul tasuline.

“See on meie kullasoon,” ütles Riik Saarte Häälele, lisades, et eelmine vallavalitsus tegi selle nimel tööd, kirjutas projekte, et Maasilinna olukord liiguks paremuse poole, aga nüüd on kõik seisma jäänud.

“Oleks tarvis kedagi, kes aitaks Maasilinna joone peale. Võiks näiteks erinevaid üritusi korraldada, kuna suvel käib seal tohutult rahvast,” rääkis Riik. Tema sõnul on seal tublit tööd giidina teinud Evi Männik, samuti Ene Kööts, kelle õpilasedki on Maasilinnal giidiks olnud.

Suvel on seal oma käsitööd müünud Mahe Järmut ja Orissaare kultuurimaja direktor Anu Viljaste on korraldanud kultuuriüritusi. Sissepääsu-summa võiks Krista Riigi sõnul olla minimaalne ja katta hoolduskulusid.

Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ütles, et mõte on iseenesest väga hea ja aitaks kaasa senise olukorra parandamisele, kuid mittetulundusühing saab tekkida vaid kodanikualgatuse korras. “Siin vald survet avaldada ei saa ega tohigi,” sõnas Põlluäär, kelle sõnul on Maasilinna praegune olukord samasugune, kui on olnud varasematel aastatel.

“Külastajaid käib väga palju, kuid täpset statistikat seni peetud ei ole, kuna seal ei ole piletimüüki ega muul moel registreerimist,” rääkis vallavanem, lisades, et lahendusi võiks olla mitmeid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 450 korda, sh täna 1)