Kuhu minna

NELJAPÄEV, 11. oktoober

KINO
Divas kl 15 ja kl 17.30 perefilm “Vaprake”. Pilet 4 €.

Kuressaare linnateatri Teatrikinos kl 18 “Puhastus”. Alla 14-a keelatud. Piletid 4/3 € eelmüügis teatri kassas.

TANTS
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.

Divas Olmeca esitleb: peoparadiis. DJ Mikk Saarela.

Club Privilege’is testikatse eelseisvaks nädalavahetuseks. Kõik rallifännid oodatud!

SPORT
Valjala põhikooli saalis kl 10 noorte jalgpalliturniir Tipa-Tapa 2013. Mängivad Muhu, Kuressaare gümnaasium, Orissaare, Kahtla I, Kahtla II, Kaali, Valjala.

REEDE, 12. oktoober

KINO
Diva suletud.

ÜRITUS
Veski trahteris kl 20 tantsuõhtu – Tarvo Raja. Tasuta.

Kuressaares ja Saare maakonna teedel Saaremaa ralli 2012. Algab kl 15.

NÄITUS
Kuressaare Raegaleriis kl 16 Dmitri Terehovi maalinäituse avamine ja kunstiprogrammide esitlus, mis kannavad koondnime “Vana maja lugu”.

Dmitri Terehov on sündinud 1973. aastal Ukrainas Krivoi Rogi linnas. Ta on õppinud mitmes kunstikoolis, sh A. Siredinetski erakunstikoolis Poolas aastatel 1991–1995, kus põhirõhk oli restaureerimise aluste ja vanade meistrite maalitehnika tutvustamisel.

Terehovi loominguline periood sai hoo sisse Moskvas, kus ta asutas kunstistuudio Dim-Art ja alustas näitusetegevust.
2005. aastast elab Terehov Kuressaares, sest siit on pärit tema abikaasa esivanemad. Dmitri Terehov on osalenud mitmel Saaremaa kunstiklubi ühisnäitusel ja 2007. aastal oli Raegaleriis tema isiknäitus “Koopiad ja originaalid”.
Käesoleval näitusel esitleb Dmitri Terehov ühes näituseruumis oma uuemaid õlimaale, mis on pühendatud Saaremaale, samuti portreid saare elanikest ja loodusvaateid. Teine osa kunstniku näitusest koosneb kahest kunstiprojektist koondnimega “Vana maja lood”.

Esimene kunstiprojekt on seotud kuulsa inglise detektiivi Sherlock Holmesiga. Dmitri Terehovil on käsil külastuskeskuse loomine oma maamajas Mustjalas, mis asub Anna kiriku lähedal ja on üks küla vanemaid hooneid. Terehovi kunstiprojekt koosnebki tema isiklikust Sherlock Holmesiga seotud esemete kogust, mida ta kavatseb tulevases külastuskeskuses eksponeerida. Näituse eksponaatide hulgas on Terehovi maalitud Holmesi portree, Conan Doyle’i raamatud eesti, vene, inglise keeles, Holmesi filmide plakatid, Holmesile pühendatud meened kogu maailmast.

Idee luua selline kollektsioon sündis kaks aastat tagasi, kui Terehovid ostsid 1911. aastal ehitatud vana maja Mustjala külas. Maja pööningult leiti Arthur Conan Doyle’i raamat “Return of Sherlock Holmes”. See kajastab Holmesi viimaste eluaastatega seotud salapärast lugu, kus mees lahkus Londonist, muutis oma nime ja välimust, tegeles mesilaste pidamise ja aretamisega ning tema elukoht võis olla saarel.

Terehov püstitab hüpoteesi: kas ei võinud Holmes elada Saaremaal? Kunstnik Terehovil on idee kasutada seda fantaasiat ja luua Mustjalga Sherlock Holmesi muuseum, et oma kollektsiooni huvilistele tutvustada.

Tema teine kunstiprojekt Raegaleriis koosneb Terehovi kunstikogusse kuuluvatest inglise kunstnike akvarellidest ja joonistustest, mis pärinevad 19. saj lõpust ja 20. saj algusest. Sealhulgas on 40 unikaalset arhitektuurialast tööd, mille autorid on kunstnikud T. Handing, A. Gallagher, A. Knight.

Näituse avamisel presenteerib Dmitri Terehov oma vastvalminud autorifilmi.

TEATER
Loona mõisas kl 20 Salme vallateatri etendus “Kalimera!”. Pääsmed (4 €) müügil kohapeal. Vaheajal avatud kohvik.

TANTS
Divas “Kas sinus on kaptenit?” Tüüri keerab DJ Peeter Kukk.

Kodulinna lokaalis disko. Südaööni sissepääs tasuta.

Club Privilege’is Saaremaa ralli ametlik peopaik. DJ Siim Metsmaa.

Mönusas Villemis Ints ja Heiks. Rokiklassika.

Kapteni kõrtsis ansambel TV5.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)