Automüük liigub tõusvas joones (2)

Automüük liigub tõusvas joones

KÕIK HEAD AUTOD REAS: Egert Easti sõnul on saarlaste üks lemmik-Hondasid CR-V ning seda vähemalt eile siinses esinduses selle populaarsuse tõttu ei leidunudki. Foto: Sander Ilvest

Saare maakonnas tegutsevate automüüjate kinnitusel on tänavused müüginumbrid tunduvalt ilusamad kui olid mullused.

Saaremaal Hondasid müüva ML Autoservice OÜ müügijuht Egert East tõdes, et automüük Saaremaal või vähemalt Hondade müük näitab pärast kolmanda kvartali lõppu 25-protsendilist kasvu võrreldes 2011. aastaga.

“Tänavu oleme kolme kvartaliga müünud sama palju autosid, kui tervel 2011. aastal kokku. Seega julgevad saarlased taas uusi autosid osta,” kinnitas Egert East. Ta nentis, et huvilistele koostatud pakkumiste arv on jäänud küll mullusega võrreldes samale tasemele, aga protsentuaalselt on klientide arv, kes astuvad Honda esindusse sisse ja juba teavad, mida nad tahavad, suurenenud. “Kodutöö on neil tehtud,” tõdes ta.

Uute mudelite osas on oodata hinnatõusu

Ühikute avalikustamise kohapealt hoiavad Saaremaa müügiesindused oma arve kiivalt saladuses. Kui võrrelda aga turu aktiivsust Saaremaal ja mandril, siis käivad tõusud ja langused Egert Easti sõnul enamasti käsikäes. Ainus vahe tuleneb turgude suurusest. “Automüügis on see suhe võrreldes pealinnaga üks kümnele. Kui meie müüme ühe auto, siis Tallinnas müüakse 10 autot,” selgitas ta.

Saarlaste, nagu ka kogu ülejäänud Eesti elanike lemmik Honda mudel on endiselt Honda CR-V. “Kuu aja pärast, 9.–11. novembrini toimub ML Autoservice’i ruumides uue CR-V esmaesitlus ja proovisõidud, seega ootame kõiki huvilisi uue CR-V-ga tutvuma,” ütles Egert East, kelle sõnul püsivad uute Hondade hinnad üldiselt samal tasemel, küll on aga oodata mõningast hinnatõusu just uutel mudelitel.

Automüük on hästi läinud teistelgi esindustel. Tesman Auto AS-i uute autode müüja ja kliendisuhete juht Karol Kukk nentis, et neil on uute autode müük ja lepinguni jõudnud pakkumiste arv 2012. aastal pigem kasvanud. “Lepinguni jõudnud pakkumiste arv on kasvanud umbes 15 protsenti,” täpsustas Kukk, kelle sõnul on Tesman Autolt ostetud autosid peaaegu kogu mudelivaliku lõikes. “Enim on siiski ostetud Toyota Avensise ja Toyota Aurise mudelit,” möönis Karol Kukk.

Tarbesõidukitel üle ootuste hea minek

AS-i Silberauto Eesti Kuressaare esinduse juhataja Mattias Vahter tõdes, et nende automüügi käive on Saaremaal kasvanud sellel aastal suisa 240 protsenti, kui võrrelda seda mullusega. Kõvasti on sellele Vahteri sõnul kaasa aidanud nn uue põlvkonna veoauto Mercedes-Benz Actros SFTP turuletulek.

“Sõiduautode müük on jäänud pigem eelmise aasta tasemele, kuid tarbesõidukite müük on see, mis on jõudsalt kasvanud,” nentis Mattias.

Ta märkis, et kui näiteks eelmisel aastal oli neil müügitehinguteni jõudnud pakkumisi 32 protsendi ulatuses, siis tänavu on selliseid pakkumisi olnud juba 57 protsenti. “Ma arvan, et üldine põhjus, miks tarbesõidukite müük on tõusnud, on see, et majandus on üldiselt stabiliseerunud ja kindlus tuleviku suhtes on tugevnenud,” rääkis Silberauto esinduse juhataja.

Enim müüdud mudelitest nimetas Vahter ära juba mainitud veoauto Mercedes-Benz Actros SFTP, linnamaasturi Mitsubishi ASX ja maasturi Jeep Grand Cherokee.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 546 korda, sh täna 1)