Kõrkküla laadale tuldi isegi Peipsi äärest (2)

Kõrkküla laadale tuldi isegi Peipsi äärestKärla valla kolmas sügislaat toimus teist aastat järjest Kõrkküla seltsimaja juures. Kõige kaugemad kaubapakkujad sõitsid Kõrkkülla Setumaalt. Nende väärt sibulad läksid saarlastele hästi kaubaks. Küpsetiste konkursile laekus võistlustöid kuuelt osalejalt. Parimaks tunnistati Tiina Luksi küpsetatud õunaleib.

“Seadsime tingimuseks, et küpsetiste üks komponent peab olema õun. Laekus huvitavaid suupisteid. Tiina õunaleiva maitse oli suurepärane,” hindas konkurssi kordaläinuks Paadla kandi seltsi eestvedaja Maret Metsmaa.

Õunapommid tõi žürii lauale Maret Metsmaa ise, kes jäi varasematelgi konkurssidel auhinnakohti võitnud Helgi Altmetsaga (õunakook) jagama teist-kolmandat kohta.

Kohalike käsitöömeistrite meisterdatud mitmesugused korvid ja muud tarbeesemed olid samuti laadaliste huviorbiidis.
“Kõige menukam oli õnneloos. Müüdi ligi sada 50-sendist piletit. Iga loos võitis. Kõik võidud olid asjalikud. Näiteks võis 50 eurosendi eest saada 10 kodukanamuna, liitri piima, saunavihtasid või hoidiseid,” märkis Tiina Luks.

Kultuurilist külakosti tõi laadalistele Kihelkonna tantsutrupp Rukkilill, kelle etteaste soojalt vastu võeti. Õhtul võõrustasid korraldajad Kõrkküla seltsimajas “Stiilsel diskomatsul” osalejaid. Pidulised demonstreerisid seitsmekümnendate-kaheksakümnendate diskoviiside saatel tolle ajastu rõivaid, mis kandjaile endilegi kohati üsna naljakad tundusid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 527 korda, sh täna 1)