Juhtkiri: Miks poliitikud ei vastuta? (12)

Tänase juhtkirja alguslauses toonitame veel kord: see on hea, et Kuressaare linn sai osalusest Saaremaa Golfis lahti. Natuke taaka vähem. Kuid siiski paneb pead kratsima tõsiasi, et sellega seoses laiutab linna eelarves 420 000-eurone auk.

Golfiaktsiate müüki serveeritakse peamiselt õigustusega, et nüüd ei pea linn enam tulevikus
golfi panustama. Kõlab nagu laskmata karu naha üle arutamine. Teine argument on see, et me saame ju golfihoone aluse maa. Hoonestusõiguse tasu pluss maa väärtus tiksub 20 aastaga selle ostuhinna täis. Meenutagem nüüd hetkeks, mida sai 15,65 krooni eest 20 aastat tagasi ja mida saab 1 euro eest nüüd. Seletusi pole vast vaja. Nüüd tunnistab linna rahandusnõunik, et jah, me peame oma jäägid ja muud tulud selle krediidi katteks ikka mängu panema.

Miks ei räägitud sellest volikogus siis, kui kibekiirelt golfiaktsiate müügi otsus tehti? Ja üleüldse, miks ei räägita, kui palju golfifirma tegelikult raha võttis? Võtkem kas või summa, mis on linnavalitsusel kulunud ainuüksi kohtuvaidluste peale AS-iga Saare Golf Travel. Kuuldavasti pidi sel vanas rahas vähemasti kuus nulli taga olema.

Sarnaselt kogu Eestiga tundub ka Kuressaare linnas puuduvat mõiste “poliitiline vastutus”. Vähe sellest, et ei juleta rääkida, kuidas asjad kiiva hakkasid kiskuma, ei juleta tunnistada ka oma vigu. Veel vähem võtta selle eest vastutust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 564 korda, sh täna 1)