Õpilased: lemmikõpetaja teeb aine selgeks ja mõistab nalja (1)

Täna on õpetajate päev. Milline on õpilase silmis hea õpetaja? Kas selline, kes oskab oma ainet hästi selgeks teha, kes mõistab ise nalja teha ja saab naljast aru, kes on nõudlik või hoopis vastupidi – rangusega just silma ei paista? Uurisime koolipingi nühkijatelt, kes on nende lemmikõpetajad ja miks.

Leho Lepamets, Aste kooli 6. klass:
Meie ajalooõpetaja Monika Leepere on hea õpetaja. Ta tunnid on huvitavad ja ta teeb tunni ajal nalja. Tema tunnis saab ajaloost huvitavaid asju teada – kui jälle kuskilt midagi põnevat leitakse või mida ta ise oma elus näinud on. Ajalugu on minu jaoks ka ainena huvitav.
Ega ma kõiki õpetajaid veel hästi tunne, käin siin koolis esimest aastat, tulin Kaarma koolist.

Ergo Vaabel, Aste kooli 6. klass:
Parim on pärimuskultuuri õpetaja Sirje Pere. Ta annab hästi tundi, oskab kõik ära seletada. Ta on tore inimene, range õnneks mitte. Nalja oskab ka teha. Tema aines läheb mul hästi. Pärimuskultuur on huvitav aine – räägime tähtpäevadest, saame teada, mida ja kuidas vanasti tähistati, räägime mõistatustest.
Kunstitund õpetaja Pille Toomiga meeldib mulle ka. Kuigi ma eriti hästi joonistada ei oska, juhendab õpetaja hästi.

Foibe-Victorya Paikla, Aste kooli 8. klass:
Õpetaja Ülle Soom. Ta on piisavalt range ja oma aineid – geograafiat ja bioloogiat – annab ta hästi. Mulle meeldivad loodusained.

Joel Vits, Aste kooli 9. klass:
Minu lemmikõpetaja on matemaatikaõpetaja Aime Pihel. Ta teeb kõik asjad väga selgeks. Ta on nõudlik ka. Kui kodutöö on tegemata, on õpetaja Pihel ikka väga range. Ja seda, et kodutöö on tegemata, tuleb minu puhul vahel ikka ette. Aga matemaatika meeldib mulle, kuna seal saab arvutada. See aine on mul “4”.

Sander Rosin, Aste kooli 7. klass:
Minu lemmikõpetaja on loodusainete õpetaja Ülle Soom. Ta on küll tõsine ja range õpetaja, aga seletab kõik hästi lahti. Tunnid on huvitavad, sest mind huvitab loodus.

Marili Pehme, Kuressaare vanalinna kooli 9.a klass:
Mulle meeldib meie käsitööõpetaja Tiia Kütt, ta on ka meie klassijuhataja ja üldse kõige parem õpetaja. Lahke ja tore. Mulle meeldib käsitöötunnis kõige rohkem õmmelda ja tema oskab seda hästi õpetada.

Kerttu Pirn, vanalinna kooli 9.a klass:
Minu lemmikõpetaja on ka Tiia Kütt. Ta on suurepärane õpetaja, saab aru, kui nalja teeme. Tiia Kütt on just selline, nagu üks hea õpetaja olema peab: lahke ja sõbralik, selline inimene, kellega saab probleemidest rääkida.

Enri Nurmik, vanalinna kooli 9.a klass:
Parim õpetaja on Luule Lahe, kes annab ajalugu. Ta on sõbralik, kohusetundlik, vastutulelik, korraliku närvikavaga. Tema tunnis on kord. Ka nalja oskab ta teha. Võib-olla ajalugu mulle ainena ei meeldikski, aga õpetaja pärast meeldib.

Henri Rump, Kuressaare gümnaasiumi 11. klassi õpilane:
Meie eesti keele ja kirjanduse õpetajas Marit Tarkinis on esindatud kõik hea õpetaja jooned.
Tema tunnikorraldus ja suhtlus õpilastega on väga meeldiv ja tore. Mulle meeldib tema tundi minna. Seal on huvitav. Sellist tunnet, et oleksin seal nagu mingi vang, seal kunagi ei teki.
Oma ainet oskab ta selgeks teha igaühele. Ei ole nii, et tambid kuivalt teooriat pähe. Tema metoodika on selline, et ta üritab uut osa selgitada läbi praktilise õppe. See teebki asja huvitavaks.

Sander Tiit, Saaremaa ühisgümnaasiumi 12. klass:
Hea õpetaja on Merje Oopkaup, kelle ühiskonnaõpetuse tunnid on alati põnevad. Ta on sõbralik ja rahulik, samas ka väga vastutulelik ning kui kellelgi tekibki probleeme, siis saavad need alati lahendatud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 779 korda, sh täna 1)