Lihtne küsimus (1)

Eramaja omanik leidis hommikul õue minnes oma aiast pooleldi mahamaetud ärasöödud tagakehaga kassi laiba. Kuidas ta peaks käituma?

Kuressaare linna heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp:

Seadusega on linnale pandud kohustus koristada surnud loomad avalikust linnaruumist. Sellised loomad saadetakse Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse või maetakse (väiksemad isendid) linna poolt selleks ette nähtud matmiskohta.

Kui looma laip leitakse eravaldusest, oleks seaduskuulekas käitumine saata see Väike-Maarjasse hävitamisele, aga lemmiklooma võib matta oma krundile. Eeldusel, et laip poleks kättesaadav lihasööjatele loomadele, ohuks loodusele ja põhjaveele. Korjus tuleb katta vähemalt poole meetri paksuse mullakihiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 392 korda, sh täna 1)