Juhtkiri: Igaveste võitluste vald (3)

Mustjala vallas paistavad au sees olevat vaidlused, mis kestavad vähemalt kümmekond aastat. Kui mitte kauem. Angeste talu teema on juba esimesi suuremaid juubeleid tähistanud, Küdema lahe äärse detailplaneeringu vaidlus ehituskeeluvööndi vähendamise üle hakkab varsti kümnendi lävele jõudma.

Aasta tagasi kirjutas Saarte Hääl, et ehituskeeluvööndi vähendamine on üsna ebatõenäoline. Keskkonnaamet on vahest sama kange kui Mustjala vald ja oma arvamustest ei tagane. Nüüd on aasta möödas ja vaidlus on võtnud uued tuurid. Tellitud on eksperthinnang, mis uuris kohapealset botaanilist seisukorda ja mille koostaja teatas siis, et keskkonnaamet jonnib. Ametnikud pidasid taolist arvamusavaldust botaaniku poolt kergelt öeldes kohatuks.

Tõdeme ka siinkohal, et on ebatõenäoline, et Mustjala vald selle ehituskeeluvööndi vähendamise saab. Kuid lisame tõdemuse, et sama vähetõenäoline on ka selle vaidluse lõppemine. Igatahes palju jõudu ja jaksu ning vastupidavust vaidlejatele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 274 korda, sh täna 1)