Juhtkiri: Vesi põlvini (4)

On uskumatu, kui kannatlikud inimesed elavad Kuressaare linnas. Vaevalt nõustuksid Viimsi elanikud sellega, et kümme aastat järjest muutuks nende eramaja õu valesti ehitatud kanalisatsioonisüsteemi tõttu iga tugevama vihmaga lainetavaks veteväljaks.

Või on kuressaarlaste puhul tegemist põliste linnakodanike alateadvuses säilinud geneetilise mäluga. Viitab ju tänavanimi Väike-Sadama sellele, et aastasadu tagasi loksusid siin sadamakai ääres suured purjelaevad.

Ilmselt oleks ses piirkonnas kannatatud üleujutusi veel aastaid kui loodusjõudude poolt peale surutud paratamatust, kui mitte selle aasta augustis poleks veetase Salme Saagpaku köögis tõusnud lausa 40 sentimeetrini.

Kange proua võttis naabrid kokku ja lähetas linnavalitsusele kirjaliku järelepärimise, sest suulistest lubadustest probleem lahendada pole tulvavee vastu abi olnud.

Omapäraselt suhtus küsimusse kindlustusfirma, kes hüvitise maksmise asemel lõpetas kliendiga lepingu. Aga Kuressaare linnavalitsuse sõnum oma linna kodanikele on, et oleme probleemist küll teadlikud, aga lahendust alles otsitakse.

See toob vägisi keelele küsimuse: kas linnavalitsuse ametnikele jõuab üldse kohale, kelle jaoks ja milleks nad palgale võetud on?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 198 korda, sh täna 1)