Ametikooli huviringides võiks rohkem õpilasi käia (1)

Ametikooli huviringides võiks rohkem õpilasi käiaÜleile alustas Kuressaare ametikoolis kuuest huviringist, mis osalejate jaoks tasuta, esimesena disainimajakas tegevust meediaring Lauri Saluveeri (fotol) juhendamisel.

Eile pärastlõunal ootas juhendaja Saluveer samasse paika fotohuvilisi. Samuti alustasid eile kooliõpilastele meremehetarkuste jagamist kogenud meremehed Jaak Maasik ja Meelis Saarlaid.

Robootikahuvilisi ootab õpetaja Olle Arak (Kuressaare gümnaasium) esimesele kohtumisele laupäeval, 20. oktoobril. Hea toidu klubis õpetatakse õpilastele küpsetamist ja üldse maitsva toidu valmistamist. Õpetajad Taimi Kiissa, Halliki Väli, Irina Arhipova ja Siiri Velve võtavad lisaks Kuressaare õpilastele juhendada ka maakoolide lapsi. Loomisel on vektorgraafikaring, kuhu saab juba praegu registreeruda.

Euroopa Liidu sotsiaalfondi toetusel tegevust alustavad huviringid on mõeldud maakonna koolide 7.–12. klassi õpilastele ja ametikooli õppuritele. “Huvirühma suurus on varieeruv. Tavaliselt on rühmas 10–15 huvilist. Noorte huvi võiks suurem olla. Registreerimine jätkub. Projekti kirjutasimegi sellepärast, et pakkuda noortele meelepärast tegevust. Mis saab ühe või teise ringi lõplikuks liikmete arvuks, seda on veel vara öelda,” lausus ametikooli projektijuht Ave Paaskivi.

Projektijuht lisas, et praegu tundub küll, et võimalusi pakutakse noortele rohkesti. Kahjuks on õpilaste huvi ringides osalemise vastu leigevõitu. “Ringides osalejaist on enamik meie oma kooli õpilased. Tegelikult ootame soovijaid teistestki koolidest. Mis puutub poiste ja tüdrukute osakaalu, siis neid on enam-vähem võrdselt. Tõsi küll, merenduse ringis on poisse palju rohkem ja robootikas on ainult poisid,” andis Paaskivi ülevaate.

Huviringid tegutsevad kevadeni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 482 korda, sh täna 1)