Vastukaja: Teatage tööohutusnõuete rikkumistest inspektorile! (4)

Oli tore lugeda vastukajasid artiklile “Tööinspektor tabas katusetöödel eluga riskinud ehitaja”. Tore on see, et inimesed mõtlevad murega tööohutusprobleemidele töökeskkonnas. Kahju on ainult sellest, et see mure ei jõua mõttest kaugemale ja kui, siis ainult anonüümselt kommentaaridesse. Palun andke rikkumistest teada ka tööinspektsioonile telefonil 50 45 936 või meilile rein.nelis@ti.ee.

Tööohutuse tagamine peab olema meie kõigi ühine mure, sest selle taga on inimeste elu ja tervis. Tööandjale ja teistele isikutele jätame avaldamata selle isiku andmed, kes on teatanud tööohutusnõuete täitmata jätmisest, kui isik ei soovi oma andmeid avaldada.

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse järgi peab tööinspektor kooskõlastama kontrolli tööandjaga, see tähendab teatab ette oma külastusest. Vajadusel võib kontrollida ka ette teatamata. Vajadus tekib näiteks kaebuse korral.

Tööinspektsioon teeb järelevalvet ettevõtetes riikliku plaani alusel, mitte nii, kuidas suvatseb, nagu kommentaarist võis välja lugeda. Tööinspektsiooni olemasoleva tööjõuressursi juures külastatakse ühte ettevõtet sagedusega kord 3–5 aasta jooksul. Mõnda ettevõtet ka sagedamini.

“Orissaare elanikule” teadmiseks, et neid kahte ehitusplatsi Orissaares kontrollisin 11. juulil. Temalt ootan minuga kontakti võtmist, sest rikkumiste kohta, kui need esinesid, on võimalik alustada väärteomenetlust.

Rikkumisi kajastanud kommenteerijatel palun minuga kindlasti ühendust võtta, muidu peame hakkama teid tuvastama arvutite kaudu.

Rein Nelis
tööinspektor

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 360 korda, sh täna 1)