Sandra Kahu oli rahvusvahelisel festivalil edukas (1)

Sandra Kahu oli rahvusvahelisel festivalil edukas

RAHUL: Sandra juhendaja Pilvi Karu (vasakul) ja võidule tulnud Sandra Kahu on rõõmsad, et teistsugune esitus viis neid võidule. Foto: erakogu

Saaremaa ühisgümnaasiumi abiturient, Kuressaare gümnaasiumi huvikooli õpilane Sandra Kahu (juhendaja Pilvi Karu) saavutas kolmandal laste ja noorte festivalil Kuldleheke Pärnus pop-jazz-kategooria vanemas vanusegrupis esikoha.

Kogu võistluse võitnud Pärnu neiule Wanda-Helene Ollepile jäi Sandra alla kõigest ühe punktiga.

“Valdavalt esineti fonogrammide saatel ning selles kontekstis eristus ja mõjus värskendavalt meie noorte koosmusitseerimine ning emotsionaalne esitus,” rääkis Sandra juhendaja Pilvi Karu. Ta lisas, et ei osanud ette arvata, kas teistest erinev esitus võiks žüriile meeldida. “Aga tundus, et meeldis. Kvaliteedi poolest läks kõik perfektselt, nad esinesid väga hästi,” rääkis Pilvi Karu oma juhendatavaist, märkides, et seetõttu oli hea tunne juba enne tulemuste teada saamist.

Karu sõnul hakkas eeltöö pihta juba suvel, kui valiti lugu ja hakati proove tegema. Sandra laulis eesti keeles, saatjaks noortest muusikutest bänd (kitarr – Sander Sepp, basskitarr – Sander Kahu, cajon – Alar Truu, klaver – Sandra Kahu). Esitati ansambli Paabel laul Hando Runneli tekstile “Õhtu on maas”.

Sandra Kahu ise lausus, et võistlusele minnes ei olnud tal mingeid ootusi. “Ma läksin seda pigem vaatama, mitte võistlema,” ütles Sandra, lisades, et kui ta ka poleks auhinda saanud, ei oleks ta midagi kaotanud. “Selles suhtes eristusin ma teistest ja olin ainuke, kes ennast ise saatis ja üldse mingit pilli mängis, teised ainult laulsid,” rääkis ta. Samas on ta oma sõnul õnnelik, et rahvusvaheliselt hinnatakse erilisust ja teistest eristumist, mitte seda, mida on aastaid tehtud.

Sandra, kes astus lauluvõistlusel esimest korda üles kolmeaastaselt, arvas, et küllap on huvi laulmise vastu tulnud sellest, et pooled tema sugulased on muusikud. Pärast kooli lõpetamist on tal plaanis minna muusikat edasi õppima ja ilmselt just laulmist.

16–19-aastaste vanusegrupis oli osalejaid 13. Üldse osalesid võistlusel 7–19-aastased noored lauljad kaheteistkümnest riigist.

III Kuldleheke toimus 26.–30. septembril Pärnus. Žüriisse kuulus kõigi kaheteistkümne osalenud riigi esindajaid – lauljaid, muusikaõpetajaid ja festivalide korraldajaid. Lisaks võitjamedalile edastas žürii esimees Sandra Kahule kutse Poolas toimuvale festivalile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 369 korda, sh täna 1)