Linn rahastab biojäätmete kompostimist osaliselt

Kuressaare linnavalitsus otsustas eilsel istungil finantseerida osaliselt Kuressaare Veevärgil biolagunevate jäätmete kompostimisega seoses tekkivaid täiendavaid kulusid.

Linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu selgitas Saarte Häälele, et biolagunevate jäätmete mittekonditsioonilisuse tõttu oli AS Kuressaare Veevärk sunnitud alates juunist lõpetama biojäätmete sisestamise puhastussüsteemi ja asuma neid eraldi kompostima. Selle arvestuslik lisakulu 2012. aasta teisel poolaastal on veefirma esitatud kalkulatsioonide kohaselt ca 15 370 eurot.

Seega esitas Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm suvel linnale taotluse vähemalt osaliselt need kulud hüvitada. Kompostimine tähendab veefirmale lisakulusid, kuna kompostimise täitematerjaliks on tarvis saepuru ja turvast, trummelkomposter tarvitab elektrit, lisaks on mitmekordsed transpordikulud seoses ringipaigutamise, segamise ja järelevalvamise platsidele ümberpaigutamisega ning muuhulgas suurenevad seeläbi ka tööjõukulud.

Linnavalitsus otsustas nüüd, et taotlus on võimalik osaliselt rahuldada linna tänavuse aasta eelarve keskkonnakaitse jäätmekäitluse vabade rahaliste vahendite arvelt. Biojäätmete kompostimise kulusid Kullimäe puhastusjaamas otsustati hüvitada 12 000 euro ulatuses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 129 korda, sh täna 1)