Juhtkiri: Pigem kallim pilet, kui üldse mitte midagi (1)

Maakonna bussiliinid on juba nii ära kärbitud, et näib – rohkem neid enam küll nudida ei saa. Aga ennäe, maanteeameti arvates saab küll! Kui aga juba praegu on näiteks Sõrve otsast Sääre külast võimalik Kuressaarde sõita vaid kord nädalas reedel, siis liinikilomeetrite arvu vähendamisel võib seegi võimalus kaduda. Eelmisel aastal pääses Sääre külast bussiga linna samuti reedel, aga tagasi sai sõita alles nädala pärast, järgmisel reedel.

Kui enamasti on seni suudetud liikumisvõimalus nädala sees veel kuidagi tagada, siis nädalalõppudel on asi päris hull. Paljudesse maakohtadesse laupäeval-pühapäeval liinibussiga enam ei pääse. Ent paljudel kuressaarlastelgi on side maaga säilinud vähemasti kas oma vanemate või nädala sees tühjalt seisva maakodu kaudu. Kõigil ei ole autosid ja kõigist ei saa ka parema tahtmise juures autojuhte.

Heakene küll, kui Eesti riik ei pea muretsema linnas elavate maakoduomanike pärast, siis sellest peaks ta ometigi olema huvitatud, et maale veel elama jäänud inimesed pääseksid tööle ja töölt koju. Ja pensionärid poodi.

Või kolime kõik Tallinna, mille linnapea on lubanud peatselt kõiki linlasi ühistranspordiga tasuta sõidutada?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 190 korda, sh täna 1)