Ingmar Trade protestib golfifirma aktsiate müüki (7)

Kuressaare golfiväljaku klubihoone omanik OÜ Ingmar Trade, mille omanik on kinnisvaraärimees Arti Arakas, seab kahtluse alla linnavalitsuse ja volikogu õiguse müüa Saaremaa Gol-fi AS-i enamusosalus firmale SG Restart OÜ.

Ingmar Trade’i nimel linnavalitsusele ja volikogule kirja saatnud juhatuse liige Kaido Kangur osutab ka võimalikule korruptsiooniseaduse rikkumisele Kuressaare linnavalitsuse poolt.

“Jääb arusaamatuks, miks Kuressaare linnavalitsus ei ole nimetatud tingimustel (müügitingimused – toim) Saaremaa Gol-fi AS-i aktsiaid pakkunud müügiks avalikul enampakkumisel,” imestab Kangur kirjas linnavalitsusele ja viitab, et osalus müüdi firmale, mis on asutatud hiljuti sissemakset tegemata ning millel on võimalik seotus isikuga, kes varem oli seotud Kuressaarega.

Püüab müüki takistada

Kangur viitab siinkohal Saarte Hääle väljatoodud faktile, et aktsiate ostja esindaja on varem olnud seotud firmaga Mertiina Vara OÜ, kes on varemalt avaldanud soovi aktsiaid osta. Mertiina Vara OÜ omanik on golfifirma nõukogu endine esimees Jüri Tiitus.

See pole esimene kord, kui Ingmar Trade püüab linna aktsiate müüki takistada. Mäletatavasti proovis Kuressaare mõni aeg tagasi müüa oma osalust otsustuskorras Mertiina Vara OÜ-le, kuid Ingmar Trade protestis sellise otsuse peale, väites, et ka temal on ostuhuvi. Hiljem korraldatud enampakkumisele ei ilmunud aga kumbki firma ja aktsiad jäidki müümata.

Kaido Kangur väidab oma kirjas, et 2011. aastal, kui toimus enampakkumine, ei võimaldanud Kuressaare linnavalitsus Saaremaa Golfi AS-i dokumentatsiooniga tutvumist ja seetõttu jäi müük soiku. Nüüd on firma uuesti huvitatud aktsiate ostmisest.

Kuressaare linnasekretär Eero Lapp lükkab kirjas esitatud süüdistused ümber ja väidab, et 2011. aastal olid kõigil võimalused aktsiaseltsi dokumentidega tutvumiseks.

“Ma järeldan, et Ingmar Trade’i huvi ei ole omandada aktsiaseltsi aktsiaid, vaid takistada müügiprotsessi,” ütleb Lapp otse, et tema arvates on tegu pahatahtliku käitumisega.

Mis puutub aktsiate müügi enampakkumisse, siis näeb linnavara müügi kord Eero Lapi sõnul ette, et kui enampakkumise korras võõrandamine on nurjunud, siis võib müüa otsustuskorras.

Säästab linna raha

“Linna omandis oleva kogu aktsiapaki kiire võõrandamine praeguses majandussituatsioonis on kooskõlas avalike huvidega, et säästa linna raha,” märgib Lapp.

Ingmar Trade viitab oma kirjas ka sellele, et nemad on soetanud pankrotis oleva OÜ Saare Golf Travel tervikvara müügist
golfiväljaku klubihoone ja operaatorlepingu, mida Saaremaa Golfi AS rikub. Viimases küsimuses on pooleli kohtuvaidlus, kuna aktsiaselts on operaatorlepingu ülemineku osas uuele omanikule eriarvamusel.

Kuressaare linnavalitsus müüs eelmisel nädalal 735 Saaremaa Golfi AS-i aktsiat OÜ-le SG Restart. Müügitehingu käigus muudeti aktsiaseltsile linna poolt antud arvelduskrediit summas 420 000 eurot laenuks ja seejärel osteti AS-ilt laenujäägi arvelt 200 000 euro eest maatükk, millel asub Ingmar Trade’ile kuuluv klubihoone. Seejärel müüs linn 220 000 eurose laenunõude SG Restardile 1000 euro eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 855 korda, sh täna 1)