Kuhu minna

TEISIPÄEV, 2. oktoober

KINO
Divas kl 18 komöödia “Ted”. Alla 14-a keelatud. Pilet 4 €.

TEATER
Kuressaare linnateatris kl 19 Kärla näiteringi etendus “Mats von Kartohvel”, lustimäng ühes vaatuses. Lavale seadnud Jaanika Rikko, muusikaline kujundus Virge Varilepp, lavakujundus Laide Pugi. Pilet 5 ja 3 eurot.

ÜRITUS
Orissaare kultuurimajas kl 9–12.30 doonoripäev.

NÄITUS
Kuressaare kultuurikeskuse peaukse juures kl 17 rändnäituse “Kodutütred 80” avamine. Tegemist on fotonäitusega organisatsiooni ajaloost ja tegevusest.

Orissaare kohvikus Soneburg näitus Poola lasteraamatute illustratsioonidest.

Kuressaare Raegaleriis kunstnikepaari Ruti Jõgi ja Aivar Rumvolti keraamika ja õlimaalide ühisnäitus-müük “Kooskõla”.
Kuressaare kultuurikeskuse saalis “Põllerahvas”. Rahvakultuurist inspireeritud seinavaibad ja põlled. Avatud E–R kl 10–19; L kl 10–16.

I ja II korrusel “Elumustrid” – Eesti vabaõhumuuseumi pildistusi Saaremaast 1958–2008.

Saare maakonna keskraamatukogu akendel fotonäitus “Kuressaare Kultuurivara – 10 ja eelkäijad”.

Ajamaja galeriis Virge Nemvaltsi akvarellid. Avatud E–R kl 8–18; L kl 8–16.

SPORT
Kuressaare linnastaadionil kl 16.45 Eesti meistriliiga jalgpall: FC Kuressaare vs. Tallinna FC Flora.

KOLMAPÄEV, 3. oktoober

KINO
Divas kl 18 komöödia “Ted”. Alla 14-a keelatud. Pilet 4 €.

TEATER
Kuressaare linnateatris kl 19 Salme vallateatri etendus “Kalimera!” (kreeka keeles “Tere hommikust!”). Mängib Marika Paas, lavastaja Maire Sillavee, heli ja valgus Margus Lepik. Esietendus 5. aprillil 2012.
See on lugu ühest naisest, kes on iseennast ära kaotanud igapäevarutiini ja koduperenaise kohustuste sisse, ta teab, et on olemas, aga kardab seda elu seal, seina taga, kus võib-olla räägitakse keelt, mida tema enam ei mõista. Kui enam ei suuda, kui tee on päris püsti ees, tuleb appi juhus – sõbranna kingib Shirleyle pileti Kreekasse! Ja seal, lõunamaa päikese all juhtub nii mõndagi.
Pilet 5 ja 3 eurot. Täpsemalt Salme vallateatri tegemistest: htpp//: vallateater.salmevald.ee.

SPORT
Kärla terviserajal kl 11 Saare maakonna 2012. aasta koolidevaheline teatekross.

HEA TEADA

Aktiivsetele ja andekatele õpilastele jagatakse stipendiume

10. oktoobrini saavad kõik Eesti 5.–12. klasside õpilased juba teist aastat järjest taotleda Tulevikutalent 2012 stipendiumi, mille fond on kokku 12 000 eurot. Stipendiumi saab taotleda ühes viiest kategooriast: ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis.

Stipendiumikonkursi žürii valib igas kategoorias välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalent 2012 tiitli ja 600 euroga. Lisaks antakse igas kategoorias välja neli teist kohta, nende saavutanuid premeeritakse 450 euro suuruse stipendiumiga.

Tulevikutalent 2012 žürii esimees on mälumängur ja laulja Ivo Linna, žüriisse kuuluvad veel laulja ja näitleja Janika Sillamaa, kirjanik Margus Karu, Ahhaa keskuse juht Andres Juur, näitleja ja tervisespordientusiast Veikko Täär ning aasta suurpere tiitliga pärjatud pereema ja ettevõtja Merle Laidro. Stipendiumikonkursi žürii esimehe Ivo Linna sõnul on tegemist suurepärase võimalusega, millest peaksid kinni haarama kõik andekad ja tublid noored inimesed. “Näen iga päev, et meil on Eestis palju hakkajaid ja nutikaid noori ning mul on ainult hea meel, kui neid tunnustatakse ning motiveeritakse oma huvide ja harrastustega veelgi süvendatumalt tegelema,” ütles Ivo Linna.

Konkursile saab taotlusi esitada 10. oktoobrini. Rohkem infot leiate Tulevikutalendi kodulehel www.tulevikutalent.ee, kus on kirjas konkursi tingimused ja nõutavad dokumendid. Stipendiumi saajad kuulutatakse välja novembri alguses toimuval pidulikul aktusel.

Lisainfot saab konsultant Brit Visterilt, Hamburg & Partnerid, tel 50 59 971; e-post: brit.vister@hamburg.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 91 korda, sh täna 1)