Kuidas me Kaiega mööda kaltsukaid traavisime (6)

Kuidas me Kaiega mööda kaltsukaid traavisime

ISTUB NAGU VALATULT: Ütle siis veel, et kaltsukast moekaid riideid ei saa! Kaie Seil ei saa rahu ja mõtleb veel pärast autoski, et peaks ikka Stiilikasse tagasi minema ja selle sügismantli ära ostma. Foto: Sander Ilvest

“Tere, Kaie! Kuidas läheb? Näed nii särav ja õhevil välja… Ja kui ilus kampsun sul on!” imetlen teisipäeva hommikul Kuressaare kesklinnas kohatud Kaie Seili.
“Ah see või? Selle ma sain kuskilt kaltsukast, tuunisin pisut pärlitega, lõikasin vanast sallist välja aplikatsioonid, mis peaksid olema sügisesed lendlevad lehed. Odavalt saadud!”

Olen sõnatu. Vot just täpselt sellist kampsunit tahaks ma endale ka!

“Tead, ma olengi nii põnevil, ei saa öösel magadagi, muudkui mõtlen,” pajatab Kaie. “Hakkasin septembris Kuressaare avatud noortekeskuses üht huviringi juhendama. Mul on seal 15 hakkajat tüdrukut, 12- kuni 21-aastased, ja me teeme ringi vanu rõivaid, tuunime uueks. Praegu just lähen ja teen kaltsukatele ringi peale. Sealt leiab nii põnevaid asju, väga häid materjale ja saab häid ideid. Tule kaasa!”

Muidugi tulen! Tundes Kaiet kui õmblejat, üht väga trenditeadlikku ja alati hetkemoega kursis olevat inimest, siis ära öelda küll ei raatsi.

Kaltsukas, sekkar, second hand, teise ringi riidepoed… Heal lapsel mitu nime, kuid rahvas kutsub neid kasutatud riiete poode ikka kaltsukateks. Ja etteruttavalt – ka nende poodide müüjad, kust me hiljem läbi käisime, ei pidanud seda sõna mitte kuidagi halvamaiguliseks. Niisiis kasutan sõna “kaltsukas” siin ja edaspidigi julgesti ja häbenemata.

Meedia on Eesti kaltsupealinnaks tituleerinud Viljandi, aga viimase aja arenguid silmas pidades hakkab Kuressaare selles osas mulkidele kõvasti kandadele käima. Sest olgem ausad, second-hand-poode tekib Kuressaares aina juurde ja juurde. Kas keegi teab, palju neid meie linnas on? Üks poodnik tunnistas, et tema püüdnud ükskord kokku lugeda. Saanud 23 ja siis läinud lugu sassi…

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 349 korda, sh täna 1)