SÜG elas Itaalia lainel

Itaalia saatkonnas Tallinnas esimese sekretärina töötav Andrea Pompermaier esines üleeile Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaste ees, tähistamaks Euroopa keeltepäeva.

Itaalia keelele ja kultuurile pühendatud kahe päeva kestel võis koolis näha itaaliakeelseid silte ja stende, sööklas sai maitsta itaalia toite ning tutvuda nende nimetustega.

Õpilased said kuulata erinevaid loenguid, toimus viktoriin, visati saabast ning tundides vaadati Itaaliat tutvustavaid videosid. Juba aastaid Eestis töökohustusi täitev Pompermaier pidas kaks inglisekeelset loengut, milles rääkis Itaalia iseärasustest, põhimõtetest ja kommetest.

“Kui itaallasel on mingi pisike probleem, siis mõtleb ta: “Ah, mis seal ikka!”, naeratab ning unustab selle,” üritas Pompermeier selgitada, miks ei saaks kunagi viia tervet Eestit kogu täiega Itaaliasse (“Kuigi ma väga seda sooviksin!”). Andrea Pompermaier rääkis, et eestlased mõtlevad alati kõik liiga põhjalikult läbi: “Eestlased on lihtsalt palju tsiviliseeritumad kui meie,” naljatas ta.

Saaremaa ühisgümnaasiumis tähistati Euroopa keeltepäeva juba viiendat aastat järjest. Igal aastal on tutvustatud mõnd Euroopas asuvat maad, sel aastal otsustas kooli võõrkeelte ainekomisjon tuua majarahvale veidi lähemale Itaalia. Mis riiki tutvustab SÜG õpilastele järgmisel aastal, pole veel teada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 268 korda, sh täna 1)