Kepikõnd koormab keha ja turgutab vaimu

Kepikõnd koormab keha ja turgutab vaimuSügis on käes ja aina rohkem ilmub kergliiklusteedele ja terviseradadele inimesi, kel käes kepid, millega nad hoogsalt liiguvad. Kuid kepikõnd ei ole lihtsalt kõnd ja kepid, siingi on oma tehnika, mis teeb selle liikumisviisi oluliselt nauditavamaks ja lihtsamaks. Saarte Hääl kutsus appi Saare maavalitsuse spordinõuniku Madis Kallase ja juba staažika kepikõndija Anu Varese, et taas üle korrata kepikõnni põhitõed.

Kepikõnd tundub pealtnäha lihtne. Mis see siis ära pole. Kepid kätte ja anna minna! Madis Kallase sõnul on aga ka sel liikumisviisil oma tehnika. Ta tõdeb, et igasugune liikumine on loomulikult parem kui mitte midagi, kuid kui teed asju õieti, on see kasulikum, lihtsam ja nauditavam. ”Liikumine peab olema loogiline,” võtab Kallas teema ühte lausesse kokku. Ta lisab, et korraliku tehnikaga kepikõnd on tegelikult üks kasulikumaid liikumisviise. Jalgrattaga sõites või joostes saavad peamise koormuse vaid teatud lihasgrupid.

“Kepikõnd annab koormuse ligi 90 protsendile su kehast,” kinnitab Kallas. Kõik algab aga pisiasjadest. Järgnevalt toome lühidad selgitused tekstis ning tehnika kohta saab Kallase näpunäiteid vaadata allolevalt fotolt.

Edasi loe Saarte Hääle paberväljaandest. 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 780 korda, sh täna 1)