Teateid tindirindelt: Naljad allika kulul (3)

Tindirindel käib pidev võitlus, kes on rumalam, kas ajakirjanik või tema allikas. Tean mõnda pressiesindajat, kes lausa kogub ajakirjanike idiootseid küsimusi. Sama teevad ka ajakirjanikud, kui nende üdini intelligentsetele päringutele rumalalt vastata.

Suurim erinevus kahe osapoole vahel on see, et ajakirjanikel on võimalus kuuldud rumalusi vahel ka avaldada. Inimestel, kellega ajakirjanik räägib, selline võimalus enamasti puudub ja pressiesindajad ei saaks sellist nalja endale lihtsalt lubada.
Enamasti jääb ajakirjaniku ja tema allika vaheline detailne vestlus siiski osapoolte vahele. Või siis tehakse selle üle lihtsalt toimetuses nalja. Paar aastat. Mõned äpardused (kui neid nii võib nimetada) on aga viimasel ajal jõudnud ka Saarte Hääle veergudele.

Viimati avaldas Saarte Hääl endise linnapea Urve Tiiduse vastuse Raul Vinni küsimustele Saaremaa Golfi saaga kohta. Proua Tiiduse püüdlikult diplomaatiline ja siluv vastus on küll halenaljakas, kuid kirja pädevus kui selline ei oma golfiga suurt seost.

Saaremaa muru sisse uuristatud rahaauke kajastava uudise eesmärk oli aastate jooksul tehtud juhtimisvigadele tähelepanu juhtimine, mitte Tiiduse isiku üle nalja viskamine. Saan aru, et armuline proua ise soovis oma vastuse avaldamist täies mahus, kuid ilmselt mitte koos pisut pilkava proloogiga.

Augusti lõpus paljastas Andres Sepp oma arvamusloos Tiia Tammsalu lause: “See mees mingu ravile”. Usun, et linna kodanikud peaksidki teadma, kuidas hooldekodu juhataja oma klientidesse suhtub.

Samas, see on vaid üks lause, millele toetudes on inimest võimalik avalikkuse ees väga lihtsalt laimata.

Arvamusloos allikate ebapädevate vastuste eraldi välja toomine näib pigem nende üle nalja viskamisena, mitte ühiskonnale vajaliku info edastamisena. Loomulikult ei tähenda see, et ajakirjanikule võibki ümmargust ila voolida või sapiseid kommentaare pilduda. Ajakirjanikud tahavad oma küsimustele vastuseid ja kui vastuste asemel edastatakse ilukõne või inetusi, siis ajakirjandus karistab. Ma ei ole päris kindel, kas see küll eraldi artiklit väärt on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 87 korda, sh täna 1)