Baltic Workboats ostis Nasva hotelli (8)

Saare maakonna üks edukamaid ettevõtteid, laevaehitusfirma Baltic Workboats AS, ostis viiendat aastat müügis olnud Nasva hotelli. Ettevõtte juhatuse esimehe Margus Vanaselja sõnul saab hotellist tehase majutusasutus.

“Kõik ruumid võtame kasutusele. Töötajaid saame seal majutada ja kliente samuti. Laopinnast on meil nappus. Nüüd saame sellestki üle,” mainis Vanaselja.

Baltic Workboats omandas ka Nasva jahtklubile kuulunud kaid ja akvatooriumi. Külalissadamana Nasva jahtklubi sadam enam ei tegutse. “Töölaeva- ja jahisadam hästi kokku ei lähe. Kuressaare ja Roomassaare jahisadam on ju siinsamas,” ei näe Vanaselja probleemi.

Hotelli ostu-müügi üle pidasid Baltic Workboats AS ja OÜ Tannenrode läbirääkimisi mitu kuud. “Eks me vaidlesime tükk aega. Nüüd saime sõbralikult kokkuleppele. Omandasime kompleksi soodsalt. Edaspidi lahendab see meie jaoks mitmed probleemid, mis seotud just mujalt tulnud töötajate majutamise ja toitlustamisega,” rääkis Margus Vanaselja.

1994. aastal avatud hotell oli eelmise sajandi lõpus ja selle alguses nii külastajate kui kodusaare elanike hulgas küllaltki populaarne majutus- ja lõbustuskoht. 1995. aastal peatus hotellis Saare maakonnas ametlikul visiidil viibinud Eesti Vabariigi president Lennart Meri. Nasva hotelli valisid tollal oma peatuskohaks mitme Euroopa riigi valitsusjuhid.
Majutuskohas on peetud tähtsaid rahvusvahelisi kohtumisi.

Hotelli rajasid Kanada kodanikud Allan Meiusi, Ülo Isberg ja AS Saare Kalur. Kümme aastat tagasi sai hotelli uueks omanikuks OÜ Tannenrode, kes 2007. aastal hoone müüki pani.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 347 korda, sh täna 1)