Tšillist mõndagi põnevat!

Tšillist mõndagi põnevat

PROOVI JA MAITSE: Juha Ollila andis küpsetatud tšillit ka ajakirjanikele proovida. Tšilli ümber keeratud suitsupeekon ja selle sisse pandud suitsujuust, mis 10 minutit kuumutatud barbeque-pannil (kõrval asuval pildil), maitses väga hea. Foto: Gunnar Siiner

Saaremaa oma tšillikunn Juha Ollila soovitab:

Marineeritud kurk
Täida kaheliitrine purk kurgiviilude, küüslaugu, tilliõite, nelgi (10 tk) ja vürtsiga (10 tk). Võta ½ pakki marinaadisegu kurgile, 1 l vett, 1,5 dl suhkrut, 2/3 dl 30% söögiäädikat. Kuumuta keemiseni. Pane üks kange tšilli (nt habanero) või mõned (2–3) mahedamad tšillid maitseks purki ja kalla kuum vesi peale. Sulge kaanega. Süüa võib juba nädala pärast, aga mida kauem seisab, seda parem. Aasta pärast on üsna kange. Kuigi seda jagub väga harva nii kauaks.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 351 korda, sh täna 1)