SÜGi olümpiamängud – põnevad ja pidulikud (1)

SÜGi olümpiamängud põnevad ja pidulikud

KIIREMINI, KAUGEMALE, KÕRGEMALE! Hüppab Hardo Niit 10.c klassist ehk Xiili Kuningriigist. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeva õhtul avati piduliku rongkäiguga Saaremaa ühisgümnaasiumi VIII olümpiamängud. Avamis-tseremoonia toimus vihma tõttu Kuressaare spordihoones. Tule tõi Londoni olümpia tõrvikukandja, SÜGi vilistlane Renna Järvalt.

“Olümpiamängud ühendavad maid ja rahvaid, kooliolümpiamängud liidavad kooliperet ja on olulised, et teadvustada kõigile meile – vaid terves kehas saab olla terve vaim, “ rääkis SÜGi koolijuht Viljar Aro avamistseremoonial.

20-aastane traditsioon

Tänavu möödus 20 aastat kooli esimestest olümpiamängudest. Aro meenutas, et samal aastal tuli kooli võistkond ka TV 10 olümpiastardi üldvõitjaks. 2012. aastal tuli kooli võistkond kolmandaks. Direktori ehk siis korraldajamaa kuninga tänusõnad kuulusid peatreenerile Virge Treielile.

“Muide, ka täpselt täna kümme aastat tagasi avasime oma kooli järjekordseid olümpiamänge, siis olid teemaks loomariigimängud,” meenutas Aro, kelle sõnul olid huvijuhid siis kehastunud põrsasteks, füüsikaõpetaja Arne Loorpuu oli hunt ja direktor lõvikostüümis.

Neljapäeval olid SÜGi VIII olümpiamängud Kuressaare linnastaadionil täies hoos. Näha võis selliseid uhkeid ja kirevaid silte nagu näiteks Aabitsa ja Orava kuningriik, Nukitsate impeerium jpm. Seoses Londonis toimunud olümpiamängudega oli üldteemaks kuningriigid, õukonnad, kuningakojad. Kokku võttis mängudest osa 27 erinevat õukonda ehk siis klassi.

SÜGi huvijuht Diana Õun ütles Saarte Häälele, et ehkki spordipäeva korraldatakse koolis igal aastal, lisab olümpiamängude aasta kindlasti pidulikkust ja põnevust. Õun selgitas, et kuna olümpiamängude korraldamine koolis on suur ja mahukas ettevõtmine, siis üksi või kahekesi ei tee midagi. Koolis on nõukoda, kes tegeleb ürituse kultuurilise poole ettevalmistamisega ja kehalise kasvatuse õpetajad panevad paika mängude ajaplaani.

SÜGi olümpiamängud toimuvad iga nelja aasta tagant. Auhindadeks olid seekord kooli kunstiõpetaja valmistatud pärismedalitest inspireeritud medalid ning Eesti Olümpiakomitee ja Olümpiaakadeemia saadetud diplomid ning šokolaadimedalid.

Suveniirid näitusel

Samuti on koolimajas avatud mitu olümpiateemalist näitust. I korruse vitriinides saab näha endise tippsportlase ja Londonis rahvusringhäälingu meeskonda kuulunud Madis Kallase olümpiasuveniiride näitust ning Eesti Kergejõustikuliidu presidendile Erich Teigamägile kuuluvate spordimeenete näitust.

Näitusel on ka Gerd Kanteri signeeritud lipp, millega ta defileeris pärast pronksmedali võitmist. Lisaks on üleval Eesti Sprordimuuseumi näitus teemal “Meie spordisangarid – Eestimaa uhkus”. II korruse virtiinides näeb Veiko Visnapuu maskottidenäitust.

SÜGi olümpiamängude idee autorid on kooli tollane huvijuht Toomas Kivi ja kehalise kasvatuse õpetaja Urmas Vevers.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 820 korda, sh täna 1)