Juhtkiri: Kui rääkimine ei aita

Kuressaare haigla töötajad ühinevad oktoobri alguses toimuva üleriigilise arstide ja õdede streigiga. Streigi peamine eesmärk on peatada arstide ja õdede Eestist lahkumine ja tervishoiusüsteemi lagunemine.

Kas ja kuivõrd streik nende kahe probleemi lahendamisele kaasa aitab, saab näha aja jooksul. Seni ei ole aastaid kestnud rääkimine, et arstid on ülekoormatud ja eriarstiabi kättesaadavus on halvenenud ning patsientide nurin meditsiinikorralduse üle süveneb, andnud mingeid tulemusi. Ükski sotsiaalminister, ministeeriumi või haigekassa juhtivametnik pole siiani tunnistanud, et olukord on iga aastaga läinud halvemaks, nii meditsiinitöötajate kui ka patsientide jaoks.

Skandinaaviasse või mujale tööle läinud arstid-õed ise ütlevad, et palk palgaks, aga seal saavad nad töötada normaalse koormusega ja õhkkonda töö juures ei mürgita pidev ülekoormusest tingitud väsimus. Kui töökorraldus oleks mõistlik, ei lahkuks arstid ja õed ju oma kodust ja pere juurest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 203 korda, sh täna 1)