Kuut aianurgas

Koerad on Sari  hobi ja kiindumus

Sealt ta tuleb oma koertega! Erkpunase juuksetukaga sarmikas soomlanna, kolm vallatut neljajalgset pika jalutusrihma otsas. Üks veab ühes suunas, teine teises… Paistab, et perenaisel on kutsade ohjamisega üksjagu tegemist. Aga kes see proua on, keda võib oma lemmikutega iga jumala päev jalutamas näha Kuressaare kesklinnas, pargis, mere ääres?

Soomlanna Sari Laitinen (30) on elektroonikafirma InCap kvaliteediinsener. Meie kohtumisele Chameleoni kohvikus on Sari kaasa võtnud pisikese Inglise kääbusterjeri.

“Ta mul alles väike, sai just kolmekuuseks,” silitab Sari oma “beebit”, kes püüab meeleheitlikult perenaise mantlihõlma varju pugeda. “Tõin ta täna esimest korda rahva hulka ja nüüd ta natuke kardab, siin käib ju nii palju inimesi mööda.”

Sari räägib vahvat soome aktsendiga eesti keelt. Vahetevahel lipsavad jutu sekka mõned soomekeelsed sõnad, aga kõik on täiesti arusaadav. Tore, et meie keeled nii sarnased on! Sari ütleb, et firma, kus ta Soomes töötas, lõpetas seal tegevuse ja kolis kogu oma tootmise Kuressaarde üle. “Minult küsiti, kas ma ei tahaks siia tulla ja inimesi nende töös pisut aidata. Olin nõus ja mulle meeldib siin väga.” Peagi saab Saril Saaremaal elatud juba kolm aastat.

Tuli koos koertega

Sari mäletamist mööda on nende peres alati olnud koer või koerad. Esimene päris oma koer tuli tema ellu siis, kui Sari oli 15. See oli Manchesteri terjer ja sealt alates on tema kiindumus koertesse üha kasvanud.

Kümme aastat pidas ta Manchesteri terjereid. Nüüd neli viimast aastat on ta kasvatanud Inglise kääbusterjereid. Sari silitab vahetpidamata tillukest kaunitari oma süles. Võhikuna, kes koertest ja koerakasvatusest ei tea mitte muhvigi, julgen pärida: on see tulus äri?

“Äri? Ei, selle kohta ei saa öelda “äri”. Ma panen sinna palju rohkem raha, kui see mulle sisse toob. Aga see on minu hobi, õigupoolest minu elamisviis,” selgitab Sari ja lisab, et juhtumisi on tal ka enamik sõpru selliseid, kellele koerad meeldivad ja kes koerte kasvatamisega tegelevad. “See hobi on rahvusvaheline. Üks-kõik kuhu maale ma reisima lähen, siis igal maal on mul mõni tuttav koerakasvataja.”

Loe lähemalt värskest ajakirjast

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 670 korda, sh täna 1)