Poola suursaadik tutvus Saaremaaga

Poola suursaadik tutvus Saaremaaga

Foto: Sander Ilvest

Poola suursaatkonna ja Saaremaa muuseumi pikaajalise koostöö tulemusena sai teoks suursaadik Grzegorz M. Poznanski külaskäik Saaremaale. Tutvustamaks suursaadikule Saaremaad ka veidi laiemalt, aitas muuseum päevakava täiendada.

Nii jõudis suursaadik nii Kuressaare gümnaasiumisse kui ka muusikakooli. Viimases kuulati vanamuusikaansambli Rondo esinemist ning kõne alla tulid ka ansambli võimalikud esinemised Poolas.

Külaskäigu peamine eesmärk oli siiski muuseumi külastamine. Hetkel on muuseumis üleval ka näitus “Allveelaeva Orzeł lugu”, mida on varem Eestis vaid ühel päeval ühel kinnisel üritusel eksponeeritud. Saaremaa muuseumis on näitus saanud ka eestikeelsed tõlked. Väljapanek on linnuse peakorrusel asuvas endises piiskopi eluruumis avatud 20. septembrini.

Suursaadiku külaskäigu järelkajana saab Orissaares varsti vaadata Poola lasteraamatute illustratsioonide näitust.
Fotol Grzegorz M. Poznanskiga (paremal) Raul Salumäe muuseumist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 156 korda, sh täna 1)