Politsei kontrollib turvavarustuse kasutamist

Täna on politsei suurendatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamine, turvavöö kinnitamist kontrollitakse kogu Eestis.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul tabab politsei ööpäevas keskmiselt 50 juhti või kaassõitjat, kellel on turvavöö kinnitamata.

“Küsitlusuuringute kohaselt on turvavöö kinnitamine suuremale osale liiklejatest tavapärane harjumus. Väärtegude statistika näitab siiski, et juhte ja reisijaid, kes oma elu ja tervise ohtu panevad, on murettekitavalt palju,” ütles Tänak.
Tänaku sõnul põhjendatakse turvavarustuse mittekasutamist enamasti unustamise või läbitud lühikese distantsiga. “Liiklusõnnetused võivad paraku juhtuda ka esimestel läbitud meetritel ja seda ka teise juhi eksimuse tõttu, mistõttu on ainuõige kinnitada turvavöö enne sõidu alustamist ja nõuda seda ka oma kaasreisijatelt,” ütles komissar.

Maanteeameti maikuise uuringu kohaselt kinnitab turvavöö reeglina või enamasti oma sõnul ligi 100% juhtidest ja esiistmel reisijatest. Tagaistmel kinnitab turvavöö reeglina või enamasti 93% küsitletutest, mida on 7 protsendipunkti võrra enam kui eelmisel aastal. Turvavöö kinnitamise peamise põhjusena tõi 92% vastanutest välja suurema ohutuse.

Politsei on selle aasta esimese kaheksa kuuga nõuetekohase turvavarustuse mittekasutamise juhtumeid fikseerinud 14 432 korral. Neist 11 831 juhul on tegemist olnud juhi- või reisijapoolse rikkumisega. Liikluses samal perioodil hukkunud 66 inimesest ei kasutanud turvavarustust 34 liiklejat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 338 korda, sh täna 1)