Nasva Jõe tänava elamud saavad korraliku torustiku

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) otsuse kohaselt rahastatakse projekti Kaarma valla Nasva aleviku kogu elanikkonda hõlmava veevarustuse ja kanalisatsioonisüsteemide projekteerimise ja ehituse II etapi läbiviimiseks.

Rahastamise juures on seatud tingimuseks, et toetuse saaja esitab SA KIK finantseerimise korra nõuetele vastava tasuvusuuringu.

KIK-i Saare maakonna esinduse projektispetsialist Terje Volke ütles Saarte Häälele, et nn lisataotluse summa on 60 862 eurot ja selle raames tahetakse Nasval valmis ehitada Jõe tänava joogivee- ja kanalisatsioonitorustik ning pumpla. Need jäid tema sõnul varasemast projektist välja, kuna Sõrve maantee ja Nasva silla rekonstrueerimisega koos muudeti veidi Jõe tänava asukohta.

Tasuvusuuringut nõuab KIK, kuna projekti maht (koos eelnevate etappidega) kasvas üle 640 000 euro. Kaarma vallavalitsus on tasuvusuuringu koostamise osas sõlminud kokkuleppe BDA Consulting OÜ-ga. Kaarma abivallavanem Urmas Sepp ütles Saarte Häälele, et nad esitavad tasuvusuuringu KIK-ile eeldatavalt septembri lõpul. “Mingit tähtaega määratud ei ole,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 290 korda, sh täna 1)