Muhu radari ülespanek venib

Muhu saarel üles pandava radari mõningad komponendid on juba kohal, kuid ülejäänud osade lõplik tarnetähtaeg on praegu tootjafirmaga Thales-Raytheon täpsustamisel.

“Keskmaaradari terviksüsteemi ülespaneku võimalik hilinemine on tingitud tootjapoolsetest süsteemi arendamise ja integreerimisega seotud tegevustest, mis on osutunud plaanitust aeganõudvamaiks,” ütles Saarte Häälele kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Kuna tegemist on uue tehnoloogia ja tarkvaraga, nõuab see tootjalt põhjalikku testimist ja vajadusel täiendavaid arendustöid.

Kuimet nentis, et Eesti ja Soome koostöös hangitava Ground Master 403 keskmaaradari süsteemi puhul pole tegemist mitte riiulikaubaga, vaid n-ö rätsepatööna valmiva keeruka seadmega, ja sellises hilinemises pole iseenesest midagi kummalist.

“Kaitseministeerium on eelkõige huvitatud täielikult töökorras radari saamisest. Küll on aga vastavalt Prantsuse firmaga Thales-Raytheon Systems Company S.A.S. sõlmitud hankelepingule tarne hilinemise eest ette nähtud leppetrahv, mille Eesti kavatseb vajadusel välja nõuda sõltuvalt hilinemise kestusest,” lisas Kuimet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 390 korda, sh täna 1)