Juhtkiri: Laskmata karu naha jagamine

Kes mäletavad veel, mis jutte aeti kuus aastat tagasi, kui Ninase külla Küdema lahe äärde praegust Saaremaa Sadamat rajati, mäletavad küllap ka seda, kui palju töökohti lubati sadamasse teha. Õigupoolest kohalikke elanikke moositigi kohe-kohe tekkivate töökohtadega. Ja kui palju siis praegu töökohti Saaremaa Sadamas on? Mitte ühtegi!

Nüüd tahetakse reisisadamale lisada ka kaubasadama funktsioon ja räägitakse juba koguni 250 töökoha tekkimisest Saaremaal. Miks peaks aga seda uskuma? Võimalik, et kaubasadama puhul töökohti ka tekib, iseasi, kas nende seas oleks midagi sobivat just kohalikele elanikele.

Tõsi on aga see, et Saaremaa Sadam ei ole senisel kujul end õigustanud, mida näitab seegi, et tänavu suvel käis selles sadamas kõigest kolm laeva.

Muidugi oleks tore, kui Saaremaale tekiks Roomassaare sadama kõrvale veel üks kaubasadam, liiati, kui see sadam on jäävaba. Praegu aga töökohtadest rääkida on sama, mis laskmata karu nahka jagada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 248 korda, sh täna 1)