Iirimaa – hingemattev ilu ja plahvatavad pommid

Iirimaa hingemattev ilu ja plahvatavad pommid

MAAILMA ÄÄREL: Loo autor Ingrid Holm Iirimaa kauni looduse lummuses. Foto: erakogu

Olen 1952. aastal sündinud ja seega tean sõjast ainult juttude kaudu. Koolis käisid küll sõjasangarid oma mälestusi rääkimas, kuid sõja õudu ja jubedust ei suutnud meist keegi tajuda nii nagu need, kes olid ise sõjakeerisesse sattunud. Meil oli õnnelik lapsepõlv. Sõja õudust võib aga eestlane tänagi kogeda – Põhja-Iirimaal.

Kuna minu tuttav elab ja töötab Iirimaal, siis olen sealset elu näinud nii siit- kui sealtpoolt vaadates. Palk, mis seal saadakse, tuleb raske tööga viletsates ja tervistkahjustavates tingimustes, kuid niisugusest palgast võin mina ainult unistada.

Kolm aastat tagasi käisime esimest korda koos noorema pojaga tuttaval külas ja nüüd, augusti algul võtsime selle tee uuesti ette. Eelmine kord olid Põhja-Iirimaal Belfastis rahutused ja sinna ei soovitatud Lõuna-Iiri numbrimärgiga autoga minna. Piirdusime tookord Iirimaa kesk- ja läänepoolse osaga.

Ingrid Holm 

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 196 korda, sh täna 1)