“Osoon” tuleb Saaremaale vähki püüdma (1)

ETV saade “Osoon” kavandab teha filmi signaalvähkidest Saaremaal ja plaanib enne oktoobri keskpaika Riksu ojast vähke püüdma tulla.

“Taotleme jah keskkonnaministeeriumilt signaalvähi eripüügiluba,” ütles keskkonnaameti vee-elustiku peaspetsialist Jaanus Tuusti. Signaalvähi kontrollpüük toimuks eripüügiloa alusel Riksu ojast ajavahemikus 10. september kuni 15. oktoober ning ühtlasi hindaksid spetsialistid ka võõrliigi seisundit.

Viimati kontrollis signaalvähi olemasolu Riksus Eesti maaülikooli teadlane tänavu juunis.
“Mõlema öö jooksul saadi kuus vähki, seega on võõrliik ojas endiselt sees ja on ohtlik jõevähkidele,” rääkis Tuusti, lisades, et kui signaalvähk paljuneb ja levib, siis ta lihtsalt tõrjub meie vähi välja ja ongi kõik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 638 korda, sh täna 1)