Kodanikud soovivad linnasauna (3)

Linnakodanikud on Kuressaare uue arengukava koostamisega seoses teinud ettepaneku ehitada linnasaun.

Linnavalitsuse kantselei andmeil pole ühissauna-teema viimasel kolmel-neljal aastal kuigi aktuaalne olnud – kaks selleteemalist kirja on saadetud alles seoses uue arengukava koostamisega.

Nii on end Aksaks nimetav kodanik või algatusgrupp saatnud 27. augustil järgmise kirja: “Pöördume järjekordselt teie poole palvega võtta linna järgmisse arengukavasse linnasauna (kus oleks võimalik vihelda ja mis oleks avatud rohkem kui ühel päeval nädalas) ehitamise projekt.”
Ent Galinaks nimetav linlane avaldab aga arvamust, et Kuressaare pole mõeldud ainult turistide jaoks. “Vajame ühissauna,” teatab kirja saatja. “Vana hoone (Rehe tänaval – toim) seisab ja laguneb.” Galina soovib veel, et linna ühissaun “oleks mitu päeva lahti”.

“See linnasauna-teema on juba nii vana teema – aasta-poolteist üleval olnud,” nentis linnapea Mati Mäetalu. “Praegu on aga arengukavasse võimalik ettepanekuid teha ja ideena läheb see [sauna ehitamine] sinna sisse.”
Küsimusele, kas linnasauna on Kuressaarele vaja, vastas Mäetalu: “Oleneb, kust otsast vaadata. Kellegi jaoks on teda kindlasti vaja.”
Mäetalu sõnul on linnakodanikel ka praegu Kuressaares olemas võimalused saunas käia ja vihelda – Kuressaare spordihoones.

“Muidugi võib olla neid, kellele need tingimused ei meeldi – need ruumid peaksid olema teistsugused, saun ise olema omaette, et sinna saaks igal kellaajal minna ja seal pikemalt olla,” ütles Mäetalu. “Kui tahame Kuressaaret terviselinnaks nimetada, oleks ju kena, kui meil oleks linnasaun, aga kohaliku omavalitsusena peame mõtlema, mis on meie põhiülesanded ja kohustused. Hakata praegu munitsipaalsauna üleval pidama, rääkimata investeeringust sellesse – see on üsna keeruline teema.”

Mäetalu märkis, et kindlasti oleks hea, kui Kuressaares oleks korralik linnasaun, aga tõdes samas: “Küsimus on meie võimekuses. Vaadates meie tänase päeva valupunkte ja meie ülesandeid, kuulub see sauna ehitamine pigem utoopia valda.”

Linnapea hinnangul on kodanikualgatus aga teretulnud. “Kui erasektor asjaga kaasa tuleks, võib kaaluda igasuguseid variante,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 817 korda, sh täna 1)