Juhtkiri: Väikese koha võlud ja valud

Tänases Saarte Hääles ilmuv lugu Atla sadama ehitusest on ideaalne näide sellest, kuidas toimib üks üsna väike suletud kogukond. Kus kõik tunnevad kõiki ja kõik ei ole omavahel sõbrad. Liites sinna juurde veel paraja portsu raha saame tavaliselt võrrandi, mille tulemus on ühene – tüli.

Iseenesest on see ju hea, et ehitatakse ja taastatakse ning seda teevad kohalikud inimesed ja kohalikud firmad. Kuid pahatihti on jää, mille peal moraali ja eetikaga mängitakse, üsna õhuke. Ning see paraku tekitab alati kahtlusi. Isegi kui asjad on täiesti korras.

Pole vist ka mehhanismi, kuidas selliseid tülisid vältida. Mõnele inimesele ei meeldi kunagi. Tee, mida tahad ja kuidas tahad. Hea on tõdeda, et selle loo juures asjaosalised üsna rahulikult seletasid, mis ja kuidas oli. Ja seda imelikum on, et kõige valulisemalt reageeris loole just selle organisatsiooni juht, kust kaudu raha taotleti. Kuigi see organisatsioon ehitamisega otseselt seotud pole. Aga see on juba järgmine mõtlemiskoht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 309 korda, sh täna 1)