Riigil tihedamaks laevagraafikuks raha ei ole (7)

Suvine sõidugraafik, mille järgi väljusid parvlaevad kummastki sadamast iga 35 minuti järel, lõppes Kuivastu–Virtsu liinil 20. augustil. Kui mullu kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium suvegraafikule järgnevaks kaheks nädalaks nn tihedama üleminekugraafiku, siis tänavu seda ei tehtud.

Nii pidi OÜ Väinamere Liinid 21. augustist jätkama hõreda graafikuga, mille järgi laevad väljuvad sadamatest iga tunni ja kümne minuti järel. Samas on nõudlus suurem ja vähemalt Saaremaa ralli toimumise ajani oleks endiselt vaja 35-minutilist graafikut. Seetõttu üritas Väinamere Liinid ministeeriumiga kokkuleppele jõuda ajutise üleminekugraafiku osas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda ütles, et paraku pole neil võimalik laevafirmale vastu tulla. “Kahjuks ei ole riigil sel aastal enam võimalik lisaraha eraldada,” nentis Ruuda.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel märkis aga, et kuigi praegusele olukorrale ministeeriumilt lahendust ei tulnud, on neil tulevaks aastaks mitmeid häid ideid, millest praegu veel rääkida ei saa. “Meie elame täna nädal korraga ja lähinädalal teeme kommertsalustel ka lisareise,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 413 korda, sh täna 1)