Kuressaare parim lehelaps on Victoria Mürk (5)

Kuressaare parim lehelaps on Victoria Mürk

Foto: Sander Ilvest

Sel aastal oli kõige tublim Saaremaa lehelaps 10-aastane Victoria Mürk Kärlalt, kes on viimased kolm aastat suviti ajalehemüüjana tegutsenud.

“Eelmisel aastal olin ma teine ning üle-eelmisel neljas või viies,” meenutab väike häbelik heledapäine tüdruk oma varasemaid lehemüügi tulemusi. Igal neljapäeval tuli Victoria koos ema Külliga spetsiaalselt selleks linna, et ema autoga kõigile püsikundedele tiir peale teha.

“Kõige paremad ostjad on Würthis, seal jagatakse teinekord kommi ka,” ütleb lehemüüja ema Külli Mürk.

Suve alguses alustas Kuressaares lehemüüki üle kümne lapse, augusti lõpuks on neid järele jäänud seitse. “Täna, 30. augustil ongi neil viimane tööpäev,” sõnab Piret Kaasik, kes koordineerib lehelaste tööd Saaremaal.

Üldiselt suhtutakse lehemüüjatesse hästi. Teinekord paitatakse väiksematel lastel ka pead ning kurjalt keeldutakse harva. “Minul on küll kõik toredad inimesed olnud,” ütleb Victoria, kes müüs sel aastal rekordina päevas üle viiekümne lehe.

“Alguses me alustasime ikka rahulikult. Võtsime müügiks nii 12 lehte,” tuletab ema meelde paari aasta taguseid aegu ja lisab, et aasta lõpuks oli lehti juba kahekümne kanti. Terve tänavuse suve peale müüs agar tüdruk üle 500 lehe, millega ületas teisi müüjaid kahekordselt. “Järgmised peale Victoriat müüsid umbes 200 lehte,” kommenteerib lehelaste tööd Piret Kaasik.

Mõned ostjad on Victorial teada ka oma kodukohast ja nende jaoks pani ta lehed juba varakult kõrvale, et uudistejanustele klientidele mitte pettumust valmistada. Iga lehe pealt teenis tüdruk 40 eurosenti ja kolme aastaga kogutud raha läheb sülearvuti ostuks. Et kõige paremaid lehemüüjaid premeeritakse, kingiti Victoriale sel aastal kott, kuhu mahub ideaalselt ära ka tulevikus soetatav arvuti.

“Järgmisel aastal tulen kindlasti jälle,” lubab Victoria Mürk vähimagi kõhkluseta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 717 korda, sh täna 1)