Juhtkiri: Mitte ainult sport

Meeldiva üllatusena tuli, et Kuressaares kasvab puu, mis on istutatud Maailma-Kristjani auks. Võib ju küsida, et mis selles ühe olümpiavõitja auks istutatud puus siis nii erilist on, sest kardetavasti ei tea nooremad põlvkonnad Kristjan Palusalust suurt midagi.

Siiski oli Kristjan Palusalu palju rohkemat kui kahekordne olümpiavõitja Berliini mängudel 1936. aastal. Eestis sai temast heas mõttes ebajumal. Heas mõttes just seepärast, et teda toodi eeskujuks ning teda ja tema matše vaadati kui eestlase vastupidavuse mõõdupuud. Mis sa veel tahad, kui üks lihtne maapoiss läheb parunihärrade maale ja näitab neile, kes on kes! Ei maksa ka unustada, et maadluse kõlapind oli toona tänasest võrreldamatult suurem.

Loodetavasti saab Maailma-Kristjani puu Kuressaares tähistatud ja inimesed leiavad selle ka üles. Ning koos sellega meenutavad ka, kes oli Palu-salu ja mida ta korda saatis. Siin ei ole tegu üksnes spordiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)