Leedu noormees sadas Panga pangalt alla (5)

Laupäeva õhtul kell 16.48 sai häirekeskus teate õnnetusest Panga pangal. Leedu turist oli panga serval libastunud ja kukkunud 20 m kõrguselt alla kivisele rannale, õnneks jäi noormees siiski ellu.

Kuna kannatanu maismaad mööda kiirabiautosse toimetamine oli otsetee puudumise tõttu raskendatud, viisid päästjad kannatanu paadiga kaldale. Noormehele paigaldati kaelalahas ja ta viidi kiirabiautoga haiglasse.

Juhtunud õnnetus pani taas kord rääkima päästetöid hõlbustava trepi rajamisest. “Teistmoodi ei saagi minu meelest. Kuidas saakski panga alla appi minna, kui sinna juurde ei pääse,” ütles Alver Sagur, kes on juba aastaid planeerinud pangale treppi rajada. “Seekord jäi inimene ellu, aga päästetöödel on ju iga sekund arvel,” märkis Sagur, avaldades lootust, et kunagi annab keskkonnaamet ka vastava ehitusloa

Sagur lisas, et trepp muudaks pangal viibimise turistidele ka turvalisemaks, äratades neis õigeaegselt ohutunde. “Kui inimene läheb panga alla, siis ta saab aru, et see on tegelikult sama kõrge kui 8-korruseline korterelamu, ega kipu sinna servale nii väga ukerdama.”

Samas on Alver Sagur arvamusel, et piirde rajamine muudaks olukorra pigem hullemaks. “Siis võib tekkida oht, et inimesed hakkavad üle selle ronima,” sõnas ta, olles seisukohal, et piire hoiaks ohtlikest kohtadest eemal vaid loomi.
Paar aastat tagasi Panga pangalt õnnetult alla kukkunud soomlast päästa ei suudetud. Mees suri kohapeal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 408 korda, sh täna 1)