Ajakirjanik arvab: “See mees mingu ravile!” (38)

Säärane vahva lause kuulub Tiia Tammsalule, kes on SA Kuressaare Hoolekanne juht, Kuressaare päevakeskuse juhataja. Ka linnavolikogu sotsiaalkomisjoni kuuluv Tammsalu ütles need sõnad mulle eile hommikul. Jutt käis eakast mehest, lugupeetud linnakodanikust, kes kasutas varem, tänavu juunikuuni tihti Kuressaare päevakeskuse sauna teenuseid.

Alates juuli algusest päevakeskuse saun enam ei tööta ja päevakeskus on soovitanud oma saunalistel ihu harida Kuressaare spordihoones. Paljud eakad seda võimalust ka kasutavad, kuid mitte kõik. Näiteks logistilistel põhjustel – linnaliini buss peatub Tolli tänaval otse päevakeskuse ees, spordikeskuse juures bussipeatust pole.
Mitmed inimesed on uurinud ka lehetoimetuse kaudu, miks saun ei tööta ja millal taas tööle hakkab. Arvan, et inimestel on õigus seda küsida ja ka vastust kuulda.

Saarte Hääl on samuti saunateemalisi päringuid teinud ja kuulnud Tiia Tammsalult vastuseks, et remont tehakse koos terve maja soojustustöödega. Paraku pole neid töid veel alustatudki, sest ehitaja leidmise riigihanke tulemusi pole seni kinnitatud. Esialgu plaaniti, et tööd algavad 30. juulil, lõpevad 30. novembril ja vahepeal kolitakse päevakeskus Kuressaare haiglasse. Sellest kirjutas Saarte Hääl juba tänavu mais.

Aga mis selle saunaga siis ikkagi on? Kuna meie lehes on rubriik “Lihtne küsimus”, saatis Saarte Hääl eelmisel nädalal küsimuse Kuressaare linnavalitsuse pressiesindajale Kristiina Maripuule, kes lubas, et ehk saab veidi parema selgituse.
Paraku helistas vastuse saatmise asemel eile hoopis Tiia Tammsalu, kes ütles, et tema arust on saunaküsimus vaid ühe mehe probleem, kõik teised päevakeskuse kliendid külastavad hea meelega spordikeskust ega tee sääsest elevanti. See sõnastus pole päris Tiia Tammsalu oma, kuid mõte jääb samaks. Küll aga on sõna-sõnalt ära toodud tsitaat “See mees mingu ravile!”.

Ma väga loodan, et Tiia Tammsalu ei suhtu samamoodi kõikidesse oma klientidesse, kes julgevad millegi kohta küsida. Kui aga suhtub, siis peaksid tööandjad siinkohal kaaluma tema ametisse sobivuse küsimust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 296 korda, sh täna 1)