Kuhu minna

NELJAPÄEV, 23. august

KINO
Divas kl 16 ja kl 18 animakomöödia “Pulkson on hädas”. Pilet 4 €.

KONTSERT
Arensburgi hotellis kl 19 elava muusika õhtu. Esineb Andreas Hõlpus. Kontsert on tasuta. Kohtade broneerimine tel 45 24 707 või restoran@arensburg.ee.

NÄITUS
Saaremaa kunstistuudios 5. septembrini Liia Lüdig-Algvere akvarelli- ja maalinäitus “Merepiirimail”.
Kuressaare linnuses 30. septembrini “Kodust eemal sündinud pilte Reigo Kuivjõgi ja Andres Eilarti kunstikogudest”.

ÜRITUS
Orissaares eakate päev. Algus kl 10 lipuväljakul. Sportlikud mängud ja mõnusad töötoad ning parima kalasupi valmistaja väljaselgitamine staadionil. Kl 15 Illikul kontsert, tants. Esinejad oma, naaber- ja sõprusvallast Lätist.

TANTS
Divas Hello Summer. DJ Peeter Kukk.
Kodulinna lokaalis disko. DJ Sander Loel. Sissepääs tasuta.
Club Privilege’is parim suvine tantsumuusika.

 

REEDE, 24. august

KINO
Divas kl 18 “Lumivalgeke ja kütt”. Pilet 4 eurot.

ÜRITUS
Veere sadama kõrtsis kl 20 suur suvelõpupidu koos Toomas Anniga. Pilet 5 €. Kõikide piletiostjate vahel loositakse välja kast vahuveini! Info tel 56 42 362.

TANTS
Divas Mojito night. DJ Kristjan Lillimägi.
Kapteni kõrtsis ans TV5.
Kodulinna lokaalis DJ Sander Loel. Südaööni sissepääs tasuta.

 

KINO EELTEADE

Pühapäeval, 26. augustil Kuressaare kuursaali Kuu-Kinos kl 22 draama “Lahkuminek”. See film ei räägi mitte üksnes meestest ja naistest, lastest ja vanematest, õiglusest ja usust tänapäeva Iraanis, vaid tõstatab keerulisi ja globaalseid küsimusi vastutusest, “tõe rääkimise” subjektiivsusest, juhuslikkusest ning sellest, kui kitsas on piir paindumatuse ja (eriti meheliku) uhkuse, isekuse ja türannia vahel. Filmi avakaadris vaidlevad Nader ja Simin kohtuniku kabinetis (kohtuniku vaatepunktist jälgib toimuvat kaamera) selle üle, miks naine lahutust nõuab. Perekond, kuhu kuulub ka 10-aastane Termeh, on saanud väljasõiduviisa Iraanist mingisse täpselt nimetamata välisriiki, kuid Nader keeldub maalt lahkumast, sest tema isa põeb Alzheimeri tõbe ja vajab pidevat järelevalvet. Kuigi Simini lahutussoovi ei rahuldata, sõidab naine siiski ära. Nii on Nader sunnitud isale hooldaja palkama ja selleks saab Razieh, kel ripub sabas ka väike tütar Somayeh.
Razieh’ ja tema tööandjate klassivahe on ilmne neilegi, kes Iraani ühiskonnakorraldust ei tunne – Razieh on vagur ja alandlik, kannab teda pealaest jalatallani katvat musta ürpi (erinevalt Siminist oma siidist pearätikuga) ja töötab vastumeelselt majas, mille peremees on naisest lahku läinud. Veelgi raskem on tal kasida mehe isa järelt, kes on end täis teinud (Razieh helistab koguni oma sõbrale ja vaimulikule nõustajale ning küsib talt, kas vanamehel pükste jalast võtmine on patt). Pilet 3 eurot.

Kolmapäeval, 29. augustil Kuressaare kuursaali Kuu-Kinos kl 22 romantiline draama “Vuosaari”. “Vuosaari” on Soome uue põlvkonna režissööri Aku Louhimiehe film, mis räägib tavalistest tänapäeva Soome inimestest, nende igapäevastest rõõmudest-muredest, armusuhetest ja probleemidest. Vuosaari on väike kohake Helsingi lähistel, kus elab palju erinevatest rahvustest inimesi. See on viimane metroopeatus, reisi lõpp ja algus. Pilet 3 eurot.

 

TULEKUL

Laupäeval, 25. augustil Panga pangal kl 21 heategevuslik muinastulede õhtu väikelastekodu laste koolimineku toetuseks. Võta kaasa tõrvikud, küünlad. Süüdatakse tuled, räägitakse rannaelust. Avatud puhvet. Musitseerivad Laur Teär ja Meelis Laido. Üritus on kõigile tasuta. Toetajad Angla Tuulikumägi ja Kaali Trahter.

Pühapäeval, 26. augustil Kuressaare kuursaalis kl 20 Estonian Voices. 2010. aastal loodud uus suurepärane vokaalansambel esineb järgmises koosseisus: Kadri Voorand, Mirjam Dede, Mikk Dede, Arno Tamm, Maria Väli ja Aare Külama. Esitatakse küllaltki seinast seina kava, kuhu alla kuulub poppi, folki, jazzi. Repertuaari ühendavaks jooneks on jazzilikud seaded. Pilet 5 eurot kohapeal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 172 korda, sh täna 1)