Juhtkiri: Elektrita tagasi agraarajastusse (1)

Kuressaare linnas ja mitmes maapiirkonnas tekkis eile, kui elekter kadus, olukord, mis oma mastaapsuses oleks mõne suurema linna nagu Tartu või Tallinn puhul kahtlemata suuremat sorti kaose põhjustanud.

Kuressaare kesklinnas 20-minutiline voolukatkestus suurt elevust ei tekitanud, küll võis aga lugeda hämmeldust turistide nägudelt, kes toitlustuskohtades pikka aega oma sööki ootama pidid või uste sulgumise tõttu poodidesse lukustati.

Tehnikast ja elektrist sõltumine on inimkonna paratamatult pannud situatsiooni, kus mõni tehniline viperus meid kergesti tagasi agraarajastusse saata võib. Oli ju tegemist nädala jooksul koguni teise suure elektrikatkestusega – esimene toimus plaanipäraselt, teine mitte nii plaanipäraselt.

Tuleb ainult soovida, et Eesti Energia kõigi oma allettevõtetega suudaks saarlastele tulevikus ikka kvaliteetset elektrit pakkuda. Pole ju kaugel aeg, mil elektriturg avaneb ning igaüks võib teenusepakkuja ise valida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 158 korda, sh täna 1)