Valjala Väike Väle Velo tõi kokku üle saja spordihuvilise (3)

LIIKLUSEST: Maanteeameti Lääne regiooni spetsialist Maiu Välbe lastele liiklusteemalist soojendusmuinasjuttu rääkimas, mis nõudis kuulajatelt erilist tähelepanelikkust ja kiiret reageerimist. Foto: Sille Lapp

Juba kaheksandat korda toimunud Valjala Väike Väle Velo tuletas lastele enne tõsist kooli- ja lasteaiatööd meelde liiklemise põhitõed. Seekord pandi keerulise liiklusviktoriiniga proovile ka emad-isad, küsiti näiteks, milline on jalakäija turvavarustus. Kommentaare jagas kohe maanteeameti Lääne regiooni spetsialist Maiu Välbe.

Ja nagu juba viimased aastad tavaks, siis kihutamist ei toimunud, pearõhk oli osavusel ja täpsusel. Nii tuli läbida keeruline vigursõidurada ja ka aeglussõidus sai end proovile panna. Seekord toimus ka vanade jalgrataste näitus ja omanikud said juurde rääkida ratta eluloo.

Osavõtjaid oli rohkesti, üle 100, ning nagu kutsel palutud, olid kaasa võetud ka vanaemad ja vanaisad. Vanim osaleja oli 79-aastane ja noorim, kes emaga edukalt beebid kärus-võistluse läbis, 10-kuune.
Ka auhindu oli rohkesti. Suur oli ühe mandripoisi imestus, kui ta järjekordset auhinda vastu võtma tulles oma küsimusele “Kas teil on selline võistlus igal aastal?” jaatava vastuse sai.

Seega aasta pärast kohtume uuest. Seniks harjutage osavalt sõitmist. Jalakäijad kasutagu aga ikka oma turvavarustust – helkurit!

Sille Lapp

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 221 korda, sh täna 1)