Vaivere kooli vilistlased tulid taas kokku (2)

Kuigi kunagise Vaivere kooli vilistlastel ja endistel õpetajatel on juba traditsiooniks kujunenud saada kokku iga viie aasta tagant, üllatas läinud nädalavahetusel toimunud kokkutulek kõiki seekordse osavõtjate rohkusega.

“Meid oli kokku üle saja inimese, peale selle veel üle kolmekümne noore, kes õhtuks tantsu ajaks kohale tulid,” rääkis Evi Maasik, üks kokkutuleku organiseerijaist. Tema sõnul oli kogu see laupäevane päev Vaiveres lausa supervahva.
“Niivõrd kena… Õhtul arutasime, et see Vaivere vaim on ikka vali küll. Kui eelnevalt arvasime, et meid on ju vähemaks jäänud ja paljukest seda rahvast ikka kohale tuleb, siis oli väga hea meel, et jälle oli kohal üle saja inimese.”
Kõige vanem vilistlane, kes kohale tuli, oli 89-aastane Marta Alder.

Kokkutulekulisi tervitasid kahe valla juhid: Kaarma vallavanem Margus Mägi ja Pihtla vallavolikogu esimees Tõnu Hütt. Vaivere kooli, mis teatavasti üle elanud mitmeid sulgemisi-avamisi, ajaloost tegi ülevaate Leida Iir. Erilist heameelt valmistas kokkutulekulistele aga see, et kohale olid tulnud ka kauaaegse ja väga armastatud koolipapa Albert Lõugu pojad Priit ja Taivo Lõuk.
Vaiveres ei ole enam kooli aastast 2002, mil algkool suleti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 343 korda, sh täna 1)