Sõrve maantee rekonstrueerimine jätkub väiksemas mahus

Maanteeamet plaanib järgmisel aastal jätkata Sõrve maantee rekonstrueerimist Nasvalt kuni Mändjala bussipeatuseni, mida on vähem kui algselt plaanitud.

Maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik ütles, et 2013. aastal jätkub Sõrve maantee rekonstrueerimise teine etapp, mille käigus rekonstrueeritaks maantee ja ehitatakse kergliiklustee Nasvalt kuni Mändjala bussipeatuseni.
“Kui pikalt ja millises mahus saab edasi minna, selgub täpselt pärast seda, kui 2013. aasta eelarve kontrollnumbrid on teada,” lausus Raadik.

Riigimaanteede olemasoleva teehoiukava kohaselt pidi rekonstrueerimise II etapp jõudma Nasvalt Tehumardini ja III etapp Tehumardilt Läätsani, kuid praegu on Raadiku sõnul kaheldav, kas lähiaastael õnnestub teeremondiga Salmele välja jõuda.

Ka võib juhtuda, et kergliiklusteed ehitatakse vähem, kui rekonstrueeritakse autoteed. “Praegu käivad läbirääkimised maaomanikega ja sellest, millised tulevad kokkulepped nendega, sõltub, kuidas me saame kergliiklusteega edasi minna,” osutas Raadik. “Maaomanikega on meil seal päris raske asju ajada. Seal on terve probleemide pundar, mida me lähima paari kuu jooksul proovime lahendada.”

Ka on probleeme Sõrve maantee ääres puhkealal asuvate parklatega, mis kuuluvad eraomanikele ja RMK-le, kes ei ole parklate omamisest huvitatud.
“Meie oleme valmis tegema parklate mahasõidud, aga parklate hooldamine ei ole meie mure,” ütles Raadik, kelle sõnul seisab parklate omandiküsimuse teemal lähiajal ees osapoolte kohtumine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 478 korda, sh täna 1)