Okym Riim üllitab “mõrtsuka aju”-plaadi

Saarlasest räpparil artistinimega Okym Riim (kodanikunimega Meiko Umal; fotol) ilmub septembri alguses teine plaat, mis kannab nime “Brodmani 14”.

“Ametlikult on see minu teine plaat. Plaadi nimi on “Brodmani 14”, see on aadress, mis asub ajus. Täpsem tõlge oleks “mõrtsuka aju”,” ütles Okym Riim Saarte Häälele.

Plaadil on üheksa lugu. “Päris murdekeelseid (saare murdes – toim) lugusid ei ole, aga eks dialekti tunneb ikka ära,” märkis Riim, lisades, et ei ole ikka veel suutnud korralikult “riigikeelt” rääkima õppida. “Kuigi Viikna käsib,” muigas ta.
Okym Riim torgib oma lugudes valukohti, reageerib ärritavatele olukordadele ja irvitab lolluse üle. Inspiratsiooni lugudeks ammutab räppar argisest ümbruskonnast, maailma uudistest, inimese haigustest. “Infot ja liikumist on nii palju meie ümber,” tähendas muusik, kelle igapäevatöö on palju kirjutada ja ringi rännata.

Saaremaal esines ta viimati mõni aasta tagasi. Saarel käib ta aga aeg-ajalt ikka oma sõnul hingamas. “Pärasaarepõrgu on endiselt mo kodu,” kinnitas Toris sündinud noormees, kes on oma kinnitusel muusika sees elanud väga väikesest peale, laulnud ja õppinud.
“Välja oli vaja elada ja räppmuusika rütmikuses, värvikuses ja agressiivsuses ma leidsin oma viisi,” selgitas ta oma teekonda räpini.

Esimest korda saab Okym Riimi uue plaadiga tutvuda täna Elvas, kus toimub järjekordne Eesti hip-hop-festival. Saaremaale on Okym Riimil kindlasti plaanis tulla plaadiesitlustuuri raames.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 847 korda, sh täna 1)