Aste koolis jätkab neljandik Kaarma kooli õpilastest (1)

Sel sügisel alustab õpinguid Aste põhikoolis Kaarma kooli 57 õpilasest vaid 15 ehk iga neljas laps.

“Praeguse seisuga on viisteist, ma ei tea, kas tuleb juurde või mitte,” ütles Aste kooli direktor Ulvi Valge.
Küsimusele, kas see arv on rahuldav, vastas direktor, et ei oska öelda – koolimaja olukord paneb asjad paika.

Maikuus koolimajas puhkenud tulekahjus hävis täielikult kaks õppeklassi, maja sai rohkesti vee- ja tahmakahjustusi. Seetõttu toimub õppetöö Astes 1.–4. klassidele lasteaia tühjades ruumides, noortekeskuses on kooli käsutuses kolm ruumi. Neljas ruum on mõeldud arvutiklassi poolele rühmale.
Samuti on tulemas moodulmajad, millest üks on juba paigas ja täna õhtuks peaks kohal olema ka teine, kuhu pannakse pingid ja tahvel. Seal saab õppida kaks klassitäit õpilasi.

“Kui oleksin kutsunud lapsi kooli ja tutvustanud neid võimalusi, siis antud juhul ei ole see muidugi kõige parem koht, kuhu kutsuda,” selgitas Valge. Direktor tunnistas, et ruumid ei ole sellised, millisena ta näeks kooliruume, kus tuleb veeta terve kooliaasta.
Tema sõnul teavad kooli juhtkond ja õpetajad, et tuleb uus koolimaja, kuid lapsevanemad mõtlevad ilmselt rohkem tänasele ja homsele, kui aasta kaugemale. “Eks lapsevanem ole ettevaatlik ja mõtleb, kuidas tema lapsele kõige otstarbekam on,” sõnas Ulvi Valge.

Õpilasi on Astes sügisel alustamas 87, neist I klassis seitse last. “Ühe linnalähedase maakooli jaoks on 87 minu arvates üsna hea,” tähendas Ulvi Valge, lisades, et see näitab lapsevanemate usaldust kooli vastu.
“Püüame siin igal õppeaastal midagi uut pakkuda ja oma õppekava kaasajastada, sest peame ju elus püsima ja tahame lastele samaväärset haridust pakkuda, mis linnakoolid,” rääkis koolijuht, lisades, et sellepärast on vald ka uuele koolimajale mõelnud, et laste õpikeskkond oleks nüüdisaegne ja tore.

Väikestes klassides on õpetajal võimalik õpilastega individuaalselt rohkem tegeleda ja koolil võimalik rohkem näha õpilase omapära ja isiksuse arengut.
“Ma ise loodan väga, et vaatamata suurte mammutkoolide olemasolule on selliseid lapsi küll, kes tahavad niisugust isiksusekeskset õpikeskkonda,” sõnas Valge.
Aste põhikool alustab 1. septembril piduliku aktusega Aste klubis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 593 korda, sh täna 1)