Prügikäitlejad otsivad lahendust biojäätmete probleemile (5)

Kuressaares biolagunevaid jäätmeid koguvad ja käitlevad asutused ja ettevõtted tahavad ilmnenud probleemi lahendada lähima poole aasta jooksul.

Saarte Hääl kirjutas 21. juulil, et Kullimäe reoveepuhastusjaam on hädas sinna veetavate biolagunevate jäätmetega, mille hulgas on ka palju muud prügi, mis lõhub sorteerimisseadmeid.

Eelmisel teisipäeval arutasid Kuressaare linnavalitsuse, OÜ Prügimees ja AS-i Kuressaare Veevärk esindajad linnavalitsuses toimunud nõupidamisel biojäätmete kogumise ja käitlemisega seonduvaid probleeme.
Kuressaare majandusala abilinnapea Kalle Koovi (fotol) sõnul nõupidamisel kohest tulemust andvat lahendust ei leitud. Siiski nõustusid kõik osapooled üksmeelselt, et inimeste motiveeritus, teadlikkus ja oskus biolagunevaid jäätmeid sorteerida on endiselt madal.

“Leppisime kokku, et heakorra järelevalvespetsialist Heino Vipp läheb Prügimehe kogumisringidele kaasa, et fikseerida ja kaardistada biolagunevate jäätmete konteinerite sisu vastavust biolagunevate jäätmete sorteerimisjuhendile. Iga konkreetse rikkumise puhul võetakse jäätmevaldajatega kohe ka ühendust,” rääkis Koov.
Probleemile tahetakse lahendus leida lähima poole aasta jooksul ja aru saada, kas senine lähenemine biolagunevate jäätmete sorteerimisele, kogumisele ja käitlemisele on jätkusuutlik. On võimalik, et ühele või teisele tegevusele otsitakse alternatiivseid lahendusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 423 korda, sh täna 1)