Saaremaa kultuuritöötajad käisid Valgamaal suvekoolis (1)

NÕUKAAEGSED KULTUURITÖÖTAJAD: Ulvi Põld, Krista Lember, Eena Mark, Lii Mägi, Mae Nõu, Annely Õisnurm, Andre Nõu, Tiina Jõgi, Anu Viljaste, Kristi Hints, Aina Tomson, Krista Riik, Ain Rand, Andres Kolk. Foto: erakogu

Möödunud nädalal viibisid Saare maakonna kultuuritöötajad Valgamaal Marguse puhkekeskuses kuuendas üleriigilises rahvamajade suvekoolis. Tänavuse suvekooli keskne teema oli “Tagurpidi ajarännak”.

“Igale maakonnale anti oma aeg ja meile juhtus nõukaaeg,” ütles Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, kelle sõnul oli tegemist ka väga töise ettevõtmisega. Suvekoolis toimusid mitmed põnevad koolitused ja teemaarendused, ERMÜ (Eesti rahvamajade ühing) aastakoosolek jne. Isetegevuskavade teema oli “Eesti film 100”.

Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste sõnul on rahvamajade töötajad nii omad inimesed, et tore on kord aastaski kokku saada. “Üksteist südamest kallistada ja rääkida, kuidas on läinud sinul, kuulata, kuidas on läinud sinu sõpradel teistes rahvamajades üle Eesti.” Viljaste lisas, et suvekoolis etteantud teema annab ettevõtmisele ainult vürtsi juurde.
Saarlaste kava mõeldi välja ja pandi kokku kohapeal. Eriti meeldinud mandrirahvale saarlaste Minna oma toreda reisivõrguga (filmist “Ukuaru” ja Minnat kehastas Ruhnu kultuuritöötaja Andre Nõu).

Anu Viljaste kiitis ka suvekooli huvitavaid loenguid ja võimalust tutvuda seekord näiteks Valgamaa huvitavate kohtade ja traditsioonidega. “Koos omasugustega minna ja koos olla – see annab laengu terveks aastaks, et jälle tubli olla oma rahvamajas toimetamiseks,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 875 korda, sh täna 1)