Saaremaa Cup laieneb veelgi

Kui varasematel aastatel osales noorte jalgpalliturniiril Saaremaa Cup heal juhul 10 võistkonda, siis tänavu oli siin mängimas juba 34 satsi. Järgmisel aastal üritatakse seda arvu suurendada 50–60-le.

FC Kuressaare noortetööjuht Jan Važinski märkis, et tänavune suurim saavutus on osalenud võistkondade arv. Kuna korraldusega saadi hakkama ja võistkondade esindajad jäid rahule, mõeldakse tulevikus veelgi suurema turniiri korraldamisele. Osalejate arvu saab suurendada vanusegruppide lisamisega ja kindlasti saavad võimaluse ka tüdrukud.

Üheks ülesandeks kujuneb kindlasti osalevate võistkondade taseme ühtlustamine. “Salmel mänginud kuni 15-aastaste poiste tase oli hästi võrdne ja ühtlane,” ütles treener, tõdedes, et teistes vanusegruppides olid noorte mänguoskused siiski erinevad.

“Nooremates vanusegruppides on raske kohe ühtlast taset saada ja see on ka mujal nii. Nad ei mängi veel liigasid, vaid peamiselt oma piirkondlikes alagruppides ja kui nad on veel välismaalt, on võistkondade taset raske ühtlustada.”
Važinski sõnul on sellist turniiri vaja eeskätt meie noortele. “Ma arvan, et mängud andsid korraliku mängupraktika ja tõstsid poiste enesekindlust,” rõhutas ta koduste mängude tähtsust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 171 korda, sh täna 1)