Ranitsatoetused varieeruvad 26 eurost 160 euroni (3)

Saare maakonna omavalitsuste poolt tänavu esimesse klassi minevatele lastele makstavad ranitsatoetused on summa suuruselt kõvasti erinevad. 

Kõige suuremat ranitsatoetust maksab Kärla vald, kus 1. klassi juntsusid toetatakse 160 euroga. Järgnevad Mustjala, Kaarma ja Kihelkonna vald, kus toetuse suurus on 130 eurot, ning Torgu vald 100 euroga.
Orissaare ja Pöide vallas makstakse toetust 96 eurot. Pihtla toetab kooliminejaid 65 euroga, Leisi 64 ja Lümanda 63,91 euroga. Salme ja Muhu vallas on ranitsatoetuse suurus 65 eurot. Valjalas makstakse 51,13 eurot.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et eraldi seadust neil ranitsatoetuse kohta pole, aga keegi pole ilma ka jäänud. Laimjala vallasekretär Merike Liiv lausus, et neil makstakse 26 eurot koolitoetust kõigile lastele, kes lähevad üldhariduskooli.

Kuressaare linnavalitsus maksab koolitoetust majanduslikes raskustes perede lastele. “Toimetulekuraskustes pereks loetakse neid perekondi, kus sissetulek pärast elamiskulude mahaarvamist ei ületa leibkonnaliikme kohta poolt miinimumpalka,” selgitas Kuressaare linna pressiesindaja Kristiina Maripuu, lisades, et toetust võib taotleda nii kooli alustamise kui ka lõpetamise puhul.

Ivika Laanet, Sandra Kahu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 751 korda, sh täna 1)